4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İzinsiz reklam tabelası ve afişe ceza

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, şehirde izinsiz reklam tabelası ve afiş asanları affetmeyecek.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıtası Daire Başkanı Ömer Yalım, yaptığı açıklamada, kentsel tasarım ve şehir estetiğine aykırı hareket edenleri kesinlikle affetmeyeceklerini belirtti. Yalım, tanıtım uğruna caddeleri ve kaldırımları afiş ve tabelalarla dolduran vatandaşları uyararak, izinsiz olarak bez afiş asanların 3 bin 800 YTL para cezasına çarptırılacağını kaydetti. Firmaların tanıtımlarını yapmak amacıyla şehrin dört bir yanını reklam tabelası ve afişlerle donattıklarına dikkati çeken Yalım, şunları söyledi:


"Şehrin bir çok yerinde elektrik direkleri başta olmak üzere izinsiz reklam afişleri asanları affetmiyoruz. İzinsiz olarak bir bez afiş asmanın cezası 3 bin 800 YTL. Bu nedenle vatandaşlar izin almadan bu tür girişimlerde bulunmasın. Kentsel tasarım ve şehir estetiği ile ilgili yapılan çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız bu konuda yasaklara uysun. Şehrin estetiğinin bozulmasına izin vermeyeceğiz."
Yalım, reklam tabelaları ve afişlerinin caddelere dikey olarak asılmaması gerektiğini ve yılın ilk 6 ayında 464 tabela ve 279 afişi toplattıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 12:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?