4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kabul günleri AB'ye proje oldu

Kadınların kabul günleri AB'ye proje oldu....

Kadınların kabul günleri Avrupa Birliği (AB) projesi haline geldi. Türkiye ile birlikte 8 ülkede uygulanan Anne Merkezleri Projesi'nde kadınlar bir araya gelerek bilgi ve becerilerini paylaşacak.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye ortağı Anne Merkezleri Projesi Bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda proje hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Uluslararası Çocuk Merkezi Çocuk Sağlığı Programı Sorumlusu Dr. Dilek Haznedaroğlu, "Sadece bizim ülkemizde yapılan ev toplantıları AB ülkelerinde yok. Proje öncesinde Türkiye'de yaptığımız araştırmada, kadınların kabul toplantılarında deşarj olduklarını tespit ettik. Avrupalı kadınların da bir araya gelmeye ihtiyaç duyduklarının tespit edilmesi üzerine Almanya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Polonya, Hollanda, Avusturya, İspanya ile Türkiye'nin yer aldığı bir proje başlatıldı." dedi. Avrupalı kadınları bu şekilde bir araya getirmek için bir proje hazırlandığını belirten Haznedaroğlu, "Polonya ve İspanya'nın koordinatör ülke olduğu proje kapsamında anne merkezleri kurulacak. Bu merkezler annelerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri, bir araya gelip sorunlarını dile getirebilecekleri, çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri, her yaştan kadının katılabileceği ve tamamen kadınların uzman ve yetkili olduğu merkezler olacak." şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye ortaklarından olduğunu söyleyen Haznedaroğlu, Gaziantep'te bulunan kadınları bilgilendirerek koçlar seçeceklerini ve 2 yıl boyunca Gaziantep'te anne merkezleri oluşturacaklarına dikkat çekti.

zaman
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 14:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?