4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kaçak elektrik kullanıcıları şaşırtıyor

TEDAŞ Gaziantep Müdürü Ali Akbağ, bazı vatandaşların kaçak elektrik kullanmak için ilginç yöntemler uyguladığını ancak kaçak elektrik kullanan bütün abonelerin tek tek tespit edilerek cezalarının kesildiğini söyledi. 

Gaziantep'te kaçak elektrik kullanımı son 3 yıl içinde büyük bir azalma gösterirken, vatandaşların bulduğu ilginç yöntemler görevlileri şaşırtıyor. 

Gece gündüz denetimlerini sürdüren kaçak elektrik ekipleri, bazı abonelerin sayaçlara film takarak sayacı durduğunu, bir mahalle öteden harici hat çekildiğini, anahtar sistemine girerek sayaçla oynanma yapıldığını, sayaç giriş çıkışlarıyla oynayarak endeks silinmesi gibi bir çok yöntemle karşılaşıyor. 

TEDAŞ Müdürü Ali Akbağ, kaçak elektrik ekiplerinin büyük bir titizlikle çalıştığını belirterek, "Kentte kaçak elektrik kullanımıyla ilgili geniş çaplı çalışmalar yürütüyoruz. Kaçak elektrik kullanmak isteyen vatandaşların bulduğu ilginç yöntemler bile görevli personeller tarafından tespit ediliyor. Tespit edilen kaçak kullanımlarla ilgili gerekli cezalar kesilirken, yasal işlemler başlatılmaktadır. Kaçak elektrik kullanımına asla göz açtırmamak için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmaktadır. Son 3 yıl içerisinde yaptığımız başarılı çalışmalarla kaçak elektrik kullanımında büyük bir düşüş yaşanmıştır. Çalılaşmalara ara vermeden bu sorunu ortadan kaldırmayı düşünüyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 14:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?