6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kaçak motorin operasyonu

Gaziantep'te kaçak motorin üretimine yönelik düzenlenen 'Günaltı 27' operasyonu ile akaryakıt kaçaklığı yaptığı belirtilen bir şebeke çökertildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kaçak motorin üretimi yapan bir şebekeyi takibe aldı. 3.5 ay süren takibin ardından, Osmaniye'de kurulan iki adet paravan kimya şirketi üzerinden yurtdışından ithal ettikleri madeni yağ ve solvent türevi maddeleri amacı dışında kaçak motorin üretiminde kullanan ve üretilen bu motorini çeşitli petrol şirketlerine sattığı tespit edilen şebeke üyelerine yönelik 'Günaltı 27' operasyonu için düğmeye basıldı. Eş zamanlı olarak ev, işyeri ve petrol istasyonlarına düzenlenen operasyonda toplam 18 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 4 yıldır çalıştıkları öğrenilen suç örgütünün sadece 4 ay içerisinde 20 trilyon değerinde 9 bin ton madeni yağ ve 3 bin 400 ton sentetik tiner ithal ettiği ve bu maddeleri karıştırarak değişik illerdeki petrol istasyonları aracılığı ile piyasaya sürdüğü tespit edildi. Örgütün kaçak akaryakıtı Türkiye'nin birçok bölgesine götürerek petrol istasyonları ile piyasaya sürdüğü de anlaşıldı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, yapılan geniş çaplı araştırmada kaçak akaryakıtların 2 petrol istasyonunun yeraltı tanklarında olduğu bilgisine de ulaştı. Petrol istasyonunda kazma kürekle kazı çalışması yapan polis yeraltına gizlenen tankları gün yüzüne çıkardı. Operasyonda 232 bin 333 litre kaçak motorin, 282 bin 665 litre madeni yağ, 77 bin 340 litre white sprite, 8 bin 260 litre kaçak benzin ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, bu sabah erken saatlerde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Örgüt üyesi olduğu iddia edilen 18 kişinin, "örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı" suçundan yargılanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 13:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?