6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kaçakçılara ağır darbe

Kilis İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Gaziantep ve Kilis'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4'ü asker, 18 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kilis İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, sınırda kaçakçılık yaptıkları gerekçesiyle Kilis ve Gaziantep'te 2 ayrı gruba yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Olayla ilgili olarak M.H., B.C., H.D., İ.G., N.Ç., A. Ç., N.Ç., M.K., F.Y., İ.F., F.K., A.O., M.Ö., R.Ö., M.U., Z.Ö. ile 2. Piyade Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli piyade er A.S., İ. K., S.A. ile ismi açıklanmayan bir asker yakalandı.

Yakalanan şahısların ev ile iş yerlerinde yapılan aramada; 33 adet 9 milimetre çapında dolu tabanca fişeği, 619 paket kaçak sigara, 385 kilo kaçak çay, 3 bin 116 tablet uyarıcı hap, bin 280 tablet Peenagra marka uyarıcı hap, 13 adet cep telefonu ve 12 adet sim kart ele geçirildi. Sorguları tamamlanan zanlılardan 14'ü "suç işlemek için örgüt kurmak, suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmaksızın örgüt adına suç işlemek" suçlarından tutuklandı. 4 asker ise 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından "rüşvet almak" suçundan tutuklandı.

Bu arada, olayla ilgili olarak 2'si asker 4 kişinin arandığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 18:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?