5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Kaçırılan bebek bulundu

Gaziantep'te kaçırılan 8 günlük bebek, polisin yaptığı başarılı bir operasyonla bulundu. 8 günlük bebeği, 5 yıldır çocuğu olmayan bir ailenin 4 bilezik karşılığı kaçırttığı ileri sürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, Seferpaşa Mahallesi Pazarbaşı Sokak'taki evden, Ali ve Hatice Kaplan çiftinin 8 günlük bebeğinin kaçırıldığı ihbarını alan polis, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne çağrılan aile, 2 kişi oldukları tahmin edilen zanlıların eşkallerini vererek, robot resimlerini çizdirdi. Robot resimleri tüm birimlere dağıtılan zanlıları yakalamak için polis, kent genelinde geniş çaplı bir çalışma başlattı. Polisin yaptığı çalışmayı Emniyet Müdürlüğü'nden takip eden Ali ve Hatice Kaplan çifti, telsizden gelen zanlılardan birisinin yakalandığı anonsuyla umutlandı. Yakalanan zanlının suçunu itiraf etmesiyle birlikte de olay çözüldü. Yapılan kapsamlı araştırma sonucunda 5 kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların yapılan sorgulaması sonucunda kaçırılan 8 günlük bebek, Deniz Mahallesi'ndeki bir evde bulundu. 

8 günlük bebeğin, Ali Kaplan'ın bakkallık yaptığı evin üst katında oturan Yüksel O. ve kızı Sibel O. tarafından 4 bilezik karşılığı kaçırtıldığı iddia edildi. Sibel O.'nun 5 yıldır evli olduğu ve çocuğu olmadığı belirtildi. Eşi Müslüm'ün yaklaşık 5 ay önce şehir dışına çıktığı öğrenilen Sibel O.'nun, o günden beri komşularına 3 aylık hamile olduğunu söylediği ve son 10 gün içerisinde de doğum hazırlığı yaptığı ileri sürüldü. 

Polisin yaptığı başarılı çalışma sonucunda bulunan 8 günlük bebek, Emniyet Müdürlüğü'nde bekleyen ailesine teslim edildi. Aile ile kaçırılan çocuklarının buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Çocuklarına sarılan Ali ve Hatice Kaplan çifti, gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre bebeklerine sarılarak ağlayan çift, polislerin de duygulanmasına neden oldu. 

Anne Hatice Kaplan, bebeğinin kaçırılmasından sonra çok büyük bir acı çektiğini belirterek, ''Yüreğim yandı. Bebeğimin bulunması için çok dua ettim. Çektiğim acıyı, ızdırabı kimse çekemez. Bebeğime tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Bebeğimin bulunmasında büyük bir çaba gösteren tüm polislere de teşekkür ederim'' dedi. 

Baba Ali Kaplan da, bebeğinin bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve çektiği acıların tarif edilemez olduğunu kaydetti. Baba Kaplan, bebeklerini kaçırdığı iddia edilen ailenin işlettiği bakkal dükkanının üstünde oturduklarını ve kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti. 

Gaziantep Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Necdet Öztürk ise, olayın çözümü için polisin insanüstü bir çalışma yaptığını belirtti. Bebeğin bulunmasından ve ailesine kavuşturulmasından dolayı kendilerinin de çok mutlu olduklarını ifade eden Öztürk, ''Bu olaydan çıkarılacak ders ne derseniz; hırsızlığın hangi boyutlara geldiğinin görülmesidir. Hiç insaf kalmamış, 8 günlük bebeği kaçırıyorlar. Bunu ısmarlayan, siparişini veren insanlarda da duygu kalmamış olmalı. Toplum olarak düşünmemiz gerektiğine inanıyorum; nereye gidiyoruz?'' diye konuştu. 

Polisin yaptığı başarılı çalışma sonucunda bebeklerine kavuşan aile, 8 günlük bebeklerinin adını, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşi Necmettin ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amiri Caner'in adları olan 'Necmettin Caner' koyduklarını açıkladı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 20:45:54
Güncelleme :10 Ekim 2006 Salı 20:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?