6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kadın kollarından anlamlı yardım

Gaziantep'te sokakta kalan Duran ailesine AK Parti Gaziantep Kadın Kolları yardım eli uzattı.

Esentepe Mahallesi 50 No'lu sokakta ikamet eden Duran ailesinin, ev kiralarını ödeyemedikleri için bir aydır sokakta kaldıklarını öğrenen AK Parti Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Avcı, aileye yardım eli uzattı.

Zöhre Duran, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte 1 aydır sokakta kaldıklarını belirterek, "İnşaatlarda işçilik yapan eşim 3-4 aydır iş bulamayınca ev kiramızı ödeyemedik. Ev sahibi de bizi evden çıkardı. Çocuklarımla birlikte sokakta kaldım. 1 aydır komşuların yardımlarıyla geçinmeye çalışıyorum. Bakkalda kalan ekmek ve sebzeleri alarak çocuklarımı doyurmaya çalışıyorum. Tek isteğim çocuklarımın başını sokacağı bir evimin olması. Artık ben de diğer hanımlar gibi evimde oturup çocuklarımın yemeğini hazırlamak istiyorum" dedi.

AK Parti Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Avcı ise aileye daha önce de gıda yardımında bulunduklarını ancak ailenin sokakta kaldığını birkaç gün önce öğrendiklerini belirterek ailenin barınabileceği küçük bir ev tuttuklarını söyledi. Avcı, gıda yardımında bulundukları aileyi yarın aynı mahalle içinde tuttukları eve taşıyacaklarını kaydederek, "Ramazan gününde böyle bir dram yaşanması beni çok etkiledi. Diğer arkadaşlarımızla birlikte hemen harekete geçtik ve ailenin kalabileceği bir ev kiraladık.

Yarın o eve taşınacaklar. Ayrıca gıda, eşya yardımında bulunduk. Bunun ötesinde Zöhre Duran'a ve eşi Mustafa Duran'a iş bulduk ve her ikisi de bayramdan sonra işe başlayacak. Bundan sonra çalışarak kazanıp çocuklarını okutabilecekler. Biz de her zaman yanlarında olacağız" diye konuştu.

Kendisine tutulan evi gören Zöhre Duran, çok duygulandığını ve en azından Ramazan ayında çocuklarının başını sokacağı bir evin içinde olacaklarını, akşamları iftarda sıcak bir çorba içebileceklerini belirterek AK Parti Kadın Kolları'na yardımlarından dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:51:28
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 18:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?