6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kadına karşı şiddete hayır

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kadınlarımıza, kızlarımıza sosyal hak ve özgürlüklerini kazandırmanın çabası içerisindeyiz” dedi.

Türk toplumunda kadının geçmişten günümüze saygın bir yeri olmasına karşın, toplumda kadının yeri konusunda eşitsizlikler yaşandığını dikkat çeken Güzelbey, Türkiye'de ailenin çağdaş hukuk anlayışına uygun bir şekilde kadın ve erkeğin eşik haklara sahip olduğunu söyledi. Güzelbey, “Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, toplumsal uzlaşmanın en önemli şartlarından birisidir. Ama maalesef kadın ve erkeğin cinsiyet farkı toplumsal hak ve özgürlük farkı olarak empoze edilmiş ve “sen kadınsın, yeteneklerin, hakların kısıtlı” gibi genel yaklaşımlarla kadınların ufku daraltılmaktadır” dedi.

İyi bir insan olmanın kadın erkek ayrımı gözetmediğini dile getiren Güzelbey, “Göreve geldiğimiz tarihten bu yana Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, Gaziantep kadınının toplumsal hak ve özgürlüklerinin kazandırılmasına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerle bilgilendirme, bilinçlendirme, mesleki anlamda topluma kazandırmayı temel amaç edindik. Bu amaçla meslek edindirme kursları, kişisel gelişim kurslarının yanı sıra kadınlarımızı bilgilendirici, bilinçlendirici bir çok etkinliğe de ev sahipliği yaptık” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?