4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kadının ekonomik güçlenmesi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından hazırlanan 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadınların ekonomik güçlenmelerine yönelik yol haritası' adlı kitap yayınlandı. 

Bölge kadınlarının sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan kitap bölge illerine dağıtıldı. Bölge kadınlarıyla ilgili yapılan toplantılar, çok değişik kesimlerden kişilerin aktardıkları deneyimler ve yaşadıkları sorunlar ile çözümlerini içeren yazılar kitapta yer alıyor. 

Editörlüğünü Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız Ecevit'in yaptığı kitapla ilgili bilgiler veren GAP BKİ Başkanı Muammer Yaşar Özgül, "Bu kitap, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadınların ekonomik güçlenmelerine yönelik çok değişik kesimlerden kişilerin, bu amaca yönelik olarak aktardıkları deneyimleri, saptadıkları sorunları, sundukları çözümleri ve bunların hayata geçirilebilmesi için önerdikleri eylem planını içeren ayrıntılı bir yol haritasıdır. Sunulan yol haritasının GAP bölgesindeki kadınlarımızı ve bölgede kadınların ekonomik kalkınması için çalışan kuruluşlara ışık tutacağını umut ederiz" dedi. 

Bölge illerine dağıtımı yapılan 106 sayfalık kitapta; Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde yapılan çalışmalar, Beypazarı, Denizli illerinde gerçekleştirilen projeleri ve uygulama sonuçları, ev pansiyonculuğu ve çeşitli uluslararası derneklerin faaliyetlerinin yer aldığı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 13:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?