6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kadınlara çevre bilinci semineri

Şehitkamil Belediyesi Kadınlar Meclisi tarafından, kadınlara yönelik Küresel Isınma ve Çevre Bilinci konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Şehitkamil Belediyesi 29 Ekim Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen seminere 29 Ekim Mahallesi'nde ikamet eden kadınların ilgisi büyük oldu. Seminere konuşmacı olarak katılan GASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanı Funda Kafadar, suyu ve enerjiyi bilinçli kullanmak gerektiğini vurguladı. Kafadar, "Dünya nüfusu sürekli olarak artıyor. Türkiye'de de aynı şekilde hızla nüfus artışı yaşanmaktadır. Dünya nüfusu arttıkça daha fazla yiyecek, daha fazla enerji ve daha fazla su tüketmeye başladık. Ama nüfus arttıkça su kaynaklarımız küresel ısınmanın da etkisiyle azalmaya başladı. Bu yüzden ileriki yıllarda su sıkıntısı çekmemek için suyumuzu tasarruflu kullanmalıyız" dedi.

Seminere katılan Şehitkamil Belediyesi Kadınlar Meclisi Eğitim Komisyonu Başkanı Serap Akalın ise bayanlardan bu tür bilgilendirme toplantılarını katılmalarını rica etti.

Seminere katılan kadınlara bu tür seminerlere katılarak bilgi edinebileceklerini ve hem çevrelerine hem de çocuklarına daha faydalı bireyler olacaklarını ifade eden Akalın, "Seminerlerimizden komşularınızı, akrabalarınızı haberdar edin, onların da yaptığımız bilgilendirme seminerlerine katılmasını ve bilgi edinmelerini sağlayın" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 17:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra bay IP: 88.230.243.xxx Tarih : 21.07.2008 19:15:37

Merhabalar ben FUNDA KAFADARIN 2006/2007 sezonu stajer öğrencisiyim adım esra. o herşeyin en iyisine layık bir bayan olarak ve bir komu personeli olarak elinden gelenide gelmeyenide yapmaya çalışıyor buna bizzat kendim şahit oldum. onun için ailesinden önce işi gelmetedir. ve işine böylesine tutkulu azimli olmasından dolayı kendisini takdir ediyorum ve saygıyla ellerinden öpüyorum..