6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kahvecilerden sigara yasağına tepki

Kapalı mekanlarda sigara içilmesine yönelik alınan kararın 19 Mayıs 2009 tarihine kadar uzatılması kahvecileri mutlu etmedi.

Alınan kararın değiştirilmesi konusunda ısrar eden Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu, ''Bizler sigara yasağına karşı değiliz. Ancak bu ani ve sonuçları hesaplanmadan alınmış bir karardır. Madem sigara içilmesini istemiyorlar. Tütün ekimini yasaklasınlar. Sigara fabrikaları kapatılsın ve sigara ithalatı yapılmasın. Bu işi kökten çözsünler'' dedi.


Gerçekçi olmak gerektiğini belirten Karaoğlu, ''Gaziantep'te ortalama bin tane kahvehane var. Bu yasak uygulanmaya başladığında, her kahvehaneye bir memur mu tayin edecekler. Bir kanun çıkarılırken esnafa sormak gerekiyor. Bizimle ilgili bir karar alınırken bize danışılmaması çok ilginç. Biz kahvehanelerde sigara odası yapalım dedik ona da karşı çıktılar. Müşterinin içtiği sigaradan kahvehane sahibinin de sorumlu tutulması çok yanlış. Bu istenmeyen sonuçların oluşmasına sebep olacaktır. Şimdi 2009 yılını bekliyoruz. O zamanın şartlarına göre hareket edeceğiz. Alınan bu kararın uygulanmasının olanaksız olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül yıldırım IP: 88.227.124.xxx Tarih : 22.06.2008 17:08:32

tmm haklısınz ama o kadar o işlerde çalışan varki işsizmi kalsınlar kahvehane ama sonuçta kapalı bir yer lütfen yasağa uyalım açık havalar var orada içsinler zaten ben içmelerine de karşıyım.