6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kalkınma ajansı toplandı

Adıyaman ve Kilis ilerini içerisine alan Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı'nın çalışmalarıyla ilgili Adıyaman'da toplantı düzenlendi.


Merkezi Gaziantep olan ve Kilis ile Adıyaman illerini kapsayan Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı, kalkınma kurulu 100 üyeden oluşuyor. Kurul üyeliğinde yer alan ve Adıyaman'da görev yapan 30 kişi Adıyaman'da ilk toplantısını yaptı. Vali Ramazan Sodan başkanlığında toplanan üyeler arasında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer alıyor.


Vali Ramazan Sodan, Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı, kalkınma kurulunun 100 üyeden oluştuğunu, Gaziantep'in 48, Adıyaman'ın 30 ve Kilis'in 22 üye ile temsil edileceğini kaydederek, Adıyaman'da kurul üyelerinin 17 tanesinin kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, diğer 13 tanesinde sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin oluşturduğunu belirtti. Vali Sodan, "Kalkınma kurullarına rektörler başkanlık edecek. Adıyaman'da da Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, ikinci yıl başkanlık yapacak. 2008 yılı için ön görülen bütçe 2,5 milyon YTL, 2009 yılı için ön görülen bütçe ise 25 milyon YTL olarak belirlendi. Bu bütçe Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'da yapılacak olan yatırımlara destek verecek ve iller için önemli bir kaynak olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?