6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kan bankası gibi kuaför

Gaziantep'te kuaförlük yapan bir vatandaş, kan vermek isteyen gönüllü müşterilerinin kan grubu listesini yaparak binlerce kişinin acil kan ihtiyacını karşılıyor.

2004 yılında kuaför Erol Atlı ve arkadaş grubu arasında bir konuşma esnasında ortaya çıkan kan grubu listesi oluşturma düşüncesi, hayata geçirildiği andan itibaren günden güne büyüdü. Adeta bir kan bankası gibi çalışan gönüllü vatandaşların oluşturduğu grup, acil kan ihtiyacı olan binlerce kişiye yardım eli uzatıyor. Gaziantep ve çevre illerden acil olarak gelen ve kan ihtiyacı olan birçok kişi, bu grubu arayarak kan ihtiyacını karşılıyor. Bütün kan gruplarından insanların bulunduğu listede gönüllü üye olan herkesin telefon numarası yer alıyor.

Grubun tamamen gönüllü insanlardan oluştuğunu ve bu işi kesinlikle para karşılığında yapmadıklarını belirten kuaför Erol Atlı, herkesi gruplarına katılmaya davet etti. Önceleri arkadaşları arasında başlattıkları oluşumun daha sonraları müşterilerinin de katılımı ile yayılarak devam ettiğini belirten Atlı, yaklaşık 4 yıldan beri bütün müşterilerinin ve arkadaşlarının katılımı ile bin kişilik gönüllü kan grubu listesi oluşturduklarını söyledi. Listede her türlü kan grubunun bulunduğunu ifade eden Atlı, herkesin telefonlarının mevcut olduğunu ve acil kan ihtiyacı olanların kendilerine başvurduklarını kaydetti. Herkesi bu oluşuma destek olmaya davet eden Atlı, "Listemize yeni isimler ekleyerek bu işin daha da yayılmasını istiyoruz. Unutmayalım ki, bir gün bizim de kana ihtiyacımız olabilir. Acil kana ihtiyacı olan vatandaşlara yardımcı olmak isteyen herkesi bu oluşuma destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 09:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?