4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kan davası barışla sonuçlandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde iki aile arasında 3 ay önce başlayan kan davası, muhtarların girişimi sonucu düzenlenen barış yemeğiyle sona erdirildi.


Yaklaşık 3 ay önce Gaziantep'te yaşanan olayda, 18 yaşındaki Mustafa Çiçek'in aynı yaştaki arkadaşı Mustafa Açıkgöz'ü öldürmesi sonucu iki aile arasında kan davası başlamıştı. Nizip'e bağlı Sarıkoç köyünün muhtarı Hasan Naim ve Kurcahöyük köyü muhtarı Bekir Birelli'nin aylardır süren ikna çalışmaları sonrası taraflar, Sarıkoç köyünde verilen bir yemekle barıştı ve kan davasını bitirdi. Barış töreninine Nizip Kaymakam Vekili ve aynı zamanda Karkamış Kaymakamı olan Abdülkadir Okay, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, Nizip İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Onur, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Durmuş ve çok sayıda köy muhtarı ile her iki ailenin mensupları katıldı. Barış töreninde her iki aile fertlerine el sıkıştıran Kaymakam Okay, "Son derece örnek bir davranış sergilediniz. Birbirimize en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde böyle bir beraberliğin sağlanması beni son derece mutlu etmiştir. Gaziantep ve Barak'a yakışanı yaptınız" dedi.


Çiçek ailesi adına konuşan Mehmet Çiçek, istenmeyen bir sebepten dolayı yaşanan bu olaydan son derece üzgün olduklarını belirterek, "Bize barış elini uzatıp büyüklük gösteren Açıkgöz ailesine teşekkür ederim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 00:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?