6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kan davasında mutlu son

Nizip ilçesinin Günaltı köyünde, bir ay önce 3 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla noktalandı.

Yapılan girişimler sonucu olay daha fazla büyümeden tatlıya bağlandı. Nizip ilçesine bağlı Düzbayır köyünde verilen bir yemekle barış sağlandı. Barış yemeğine Karaduman ailesi ev sahipliği ederken yemeğe binlerce kişi ile AK Parti milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Karkamış Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Nizip İlçe Emniyet Müdürü A.Kadir Durmuş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağrı Demiröz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan katıldı.

Barış töreninde bir konuşma yapan Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, "Öncelikle barış ellerini uzatanları geri çevirmeyen aile fertlerine, büyüklerine teşekkür ediyorum. Çünkü onlar gerçekten bugün burada bulunmakla bu barışa evet demekle büyüklüklerini gösterdi. Yapmış oldukları bu davranış özellikle geleceğimizin temennisi olan gençlere örnek olacaktır" dedi. Günlerdir tarafları bir araya getirmek için ellerinden geleni yapan, gecesini gündüzüne katan gerek siyasiler gerek emniyet ve askeri yetkililer gerek Barak köylerinin ileri gelen aile büyüklerine teşekkür eden Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: "bu tatsız olayın kan davasına dönüşmeden barışla noktalanmasını sağladıkları için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kan davaları; insanlarımıza yaşattığı bir sürü acı örnekleri bulunmakla birlikte geride sadece gözü yaşlı analar, babalar, kardeşler ile anne ve baba yüzüne hasret çocuklar ve eşler bırakmaktadır. Bizim dinimizde kan davası yok kardeşlik vardır, sevgi vardır, barış vardır. Türk Milleti olarak birbirimize en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu barışın sağlanması beni son derece gururlandırmıştır."

Daha sonra İlçe Müftüsü Cengiz Yağcı, Kur'an-ı Kerim okudu sonra taraflar el sıkışarak barıştı. Törenin ardından binlerce kişi 100 adet küçükbaş hayvanın kesildiği Düzbayır köyünde barış yemeği yedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 19:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?