4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kapanmayan yaralara çözüm

Gaziantep Yanık Merkezi'nde uygulanan sistem sayesinde yıllarca iyileşmeyen yaralar tedavi edilebiliyor. Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te uygulanan sistemde yüzde yüz başarı elde edildiği belirtildi.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Yanık Merkezi'nde özellikle şeker hastalığı olan kişilerde görülen ve yıllarca tedavi edilmesine rağmen iyileştirilemeyen kronik yaralara çözüm bulunduğu belirtildi. Hastane yönetimi ve Yanık Merkezi Cerrahisi Dr. Ahmet Erkılıç'ın girişimleri sonucunda yurtdışından alınan Hidro Cerrahi sistemin uygulandığı hastalar üzerinde yüzde yüz başarı elde edildiği öğrenildi.

Yanık Merkezi Cerrahisi Dr. Ahmet Erkılıç, Türkiye genelinde yıllarca tedavisi mümkün olmayan yaraları artık tedavi edebildiklerini belirterek, "Yurtdışından getirmiş olduğumuz Hidro Cerrahi sistemle yarayı sağlam dokuya kadar temizliyoruz. Bu işlemi başka aletlerle yapmak çok zordur. Emniyet ve kolaylık açısından büyük önem taşıyan bu aletler bize çok yardımcı oluyor. Tamamen temizlenen yara bölgesine vakum uyguluyoruz. Operasyon tamamlandıktan sonra yara olan bölge tamamen kapatılarak vakum işlemi başlatılıyor. Yara üzerinde oluşan salgılar bu sistemle temizleniyor. Yaranın içten dışarıya doğru yıkanarak iyileşmesini sağlayan bu sistem, bizim ve hastalarımız için büyük önem taşımaktadır. Yapılan müdahalenin ardından kapanmaz denilen yaralar 15-30 gün içerisinde tamamen iyileşmektedir. Türkiye'de Hidro Cerrahi kullanımı yok. Bu cihaz sadece yanık merkezimizde kullanılmaktadır" dedi.

Özellikle şeker hastalarının ayaklarında oluşan kronik yaraların yıllarca tedavi edilemediğini ifade eden Erkılıç, "Yıllarca iyileşmez denilen ve tedavisi de gerçekten mümkün olmayan bu yaraların bu sistem sayesinde tamamen ortadan kalkacağına inanıyorum. Kronik yaraların yanı sıra basma yaralar da insanlarımızı yıllarca rahatsız etmektedir. İki sistemin birleşmesiyle başarı oranımız yüzde yüz seviyelerine geldi. Şu ana kadar müdahale ettiğimiz bütün hastalar şimdi sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıldır basma yarası olan ve hastaneleri dolaştığını belirten Havva Şahin, "Bir çok hastaneye gittim ama bunun bir türlü çaresini bulamadım. Son olarak yüzde yüz başarı elde edilen bu sistemle tedavi olmayı düşündüm. Hidro Cerrahi sistemle yapılan operasyon gayet rahat geçti. Umarım yıllardır bana rahatsızlık veren bu yaradan kurtulurum" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 19:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?