4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kaplan ve arslanlar yuvalarına geldi

İstanbul'da düzenlenen çete operasyonunda ele geçirilen iki aslan ile bir Bengal kaplanı Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilerek yeni yerlerine konuldu.

İstanbul polisinin düzenlediği "Okyanus" operasyonunda işadamı Mehmet Selahatin Merih'e ait olduğu belirtilen Beykoz'daki villada ele geçirilen iki aslan ile bir Bengal kaplanı, Gaziantep'ten giden 7 kişilik ekiple Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyona yüklenerek dün akşam saatlerinde kente getirildi. Kamyon kasasına yerleştirilen kafesleriyle hayvanat bahçesine getirilen kaplan ve aslanlar, sabah saatlerinde de vinç yardımıyla kamyon kasasından alınarak yeni yerlerine konuldu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler, hayvanat bahçesinde belli bir uyum süreci geçirecek olan aslanların ve kaplanın daha sonra ziyarete açılacağını kaydetti. Özsöyler, aslanların ve kaplanın sağlıklı şekilde yeni barınaklarına konulduğunu ve bir süre hava almaları için yazlık bölüme çıkarıldıklarını ifade etti.
Özsöyler, yeni gelen hayvanlarla birlikte bahçedeki kaplan sayısının 3'e, aslan sayısının ise 5'e yükseldiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 15:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?