4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kar yağışı hayatı felç etti

Gaziantep'te sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Kar yağışı nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de iptal oldu. 

Gaziantep'te sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Yağışın devam ettiği Gaziantep'te, kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar işyerlerine gitmekte zorluk çekti. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaşması sonucu, bir çok araç yolda kaldı, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yolda kalan araç şoförleri, belediye ekiplerinin kar yağışına rağmen tuzlama çalışması yapmadıklarından şikayetçi oldu. 

Kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları ve Onur Air'in sabah İstanbul'dan yapılacak uçak seferleri de iptal edildi. THY yetkilileri, sabah İstanbul'dan 05.00 ve 06.00 uçak seferlerinin yapıldığını ancak, kar yağışının etkisini artırması sebebiyle sabah İstanbul'dan yapılacak 07.00 seferinin iptal edildiğini belirtti. Onur Air'in sabah İstanbul'dan saat 09.00'da yapılacak uçak seferi de iptal edildi. Kar yağışının devam etmesi halinde akşam seferlerinin de iptal edilmesi bekleniyor. 

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 20 santimetreyi bulduğu Gaziantep'te, 50 köy yolunda da ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Alpay Canözen, 9 ekibin hazır bekletildiğini, kar yağışının yavaşlaması halinde yol açma çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Canözen, merkezde 7, İslahiye ve Nurdağı'nda da birer ekip olmak üzere toplam 9 ekiple çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Şu ana kadar 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Vatandaşlar sürekli köy yollarının açılması için ihbarda bulunuyor. Bu konuda vatandaşların duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 13:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?