6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Karabatak' operasyonunda 24 tutuklu

Gaziantep'teki 'Karabatak' operasyonunda adliyeye götürülen ve aralarında kamu personellerinin de bulunduğu 38 kişiden 24'ü tutuklandı. Çete liderinin Gaziantep CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen'in yeğeni Y.Ö. olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, değerlendirdikleri bir ihbar sonucu Gaziantep, Osmaniye, Adana ve Mersin illerinde çek-senet tahsilatı yapan bir suç örgütünü takibe almış ve yaklaşık 1 yıl süren takibin ardından 'Karabatak' operasyonu ile 4 ilde eşzamanlı olarak baskınlar düzenlemişti. Bu operasyonlarda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 38 kişi, alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmiş ve kamu görevlisi olan 3 kişi ile birlikte toplam 14 kişi serbest bırakılmıştı.

Gece geç saatlere kadar devam eden duruşma sonucunda çetenin liderleri arasında bulunduğu belirtilen Y.Ö. ve yine çete üyesi olduğu iddia edilen A.Ö. ile birlikte F.K., E.Y., M.B., C.T., M.K., M.C.B., S.K., Y.G., H.D., Ö.K., S.D., M.B., M.A.K., H.A., C.A., H.K., B.K., A.D., A.G., N.K., M.E.S. ve D.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, çetenin gerçekleştirdiği olaylarla bağlantısı olduğu tahmin edilen 3 kişinin de yakalanması için çalışma başlattı.

Operasyonda Y.Ö. ve F.K. yönetiminde olduğu iddia edilen çetenin, "32 ayrı işadamı ve işyeri sahibinden çek-senet tahsilatı yaptıkları, bir gazinonun silahla kurşunlanması olayını gerçekleştirdikleri, çeşitli ihalelere katılan şahıslara silahla baskı yaptıkları, bir siyasi partinin ilçe başkanlığı seçimlerinde baskı yaptıkları, tehdit, haraç isteme ve darp suçlarını işledikleri" tespit edilmişti.

Operasyonda ayrıca 4 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 1 adet av tüfeği ve 124 fişek, 166 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca mermisi, 11 adet şarjör, 3 adet sallama tabir edilen bıçak, 115 adet senet, 17 adet çek, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, çok miktarda senet fotokopisi ve çeşitli evraklar, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamına giren 22 adet sikke, 1 adet fildişi baston başlığı, 6 adet kılıç, 7 adet yüzük ve gözyaşı cam şişesi ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 13:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haydar akka IP: 88.232.120.xxx Tarih : 21.03.2008 21:23:52

hic inandırıcı degıl.1 yıldır takip edilen bu insanların 32 isadamını tehdit etmelerine polis nasıl izin vermis?neden 50'ye 100'e kadar beklenmemis?1yılda 32 10 gunde 1 isadamını mı tehdit etti harac aldı bu insanlar?yazık ya yazık.karartmayın bunca genc insanın hayatını!