6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Karabatak' operasyonunda 38 gözaltı

Gaziantep'te 1 yıl sürdürülen takip sonucu aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 38 kişilik çete çökertildi. İşadamlarının ve vatandaşların kabusu haline gelen çete üyeleri, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek Gaziantep, Osmaniye, Adana ve Mersin illerinde çek-senet tahsilatı yapan bir suç örgütünü takibe aldı. Polis, yaklaşık 1 yıl süren takibin ardından 'Karabatak' operasyonu için düğmeye bastı. 4 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 38 kişi gözaltına alındı. Yapılan geniş çaplı soruşturmada Yılmaz Ö. ve Fatih K. yönetimindeki çetenin 32 ayrı işadamı ve işyeri sahibinden çek-senet tahsilatı yaptıkları, bir gazinonun silahla kurşunlanması olayını gerçekleştirdikleri, çeşitli ihalelere katılan şahıslara silahla baskı yaptıkları, bir siyasi partinin ilçe başkanlığı seçimlerinde baskı yaptıkları, tehdit, haraç isteme ve darp suçlarını işledikleri tespit edildi.

Ev ve işyerlerine yapılan operasyonlarda olaylarda kullanılan 4 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 1 adet av tüfeği ve 124 fişek, 166 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca mermisi, 11 adet şarjör, 3 adet sallama tabir edilen bıçak, 115 adet senet, 17 adet çek, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, çok miktarda senet fotokopisi ve çeşitli evraklar, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamına giren 22 adet sikke, 1 adet fildişi baston başlığı, 6 adet kılıç, 7 adet yüzük ve gözyaşı cam şişesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Şahıslar çıkarılacakları mahkemede, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde silahla işyeri basmak, haraç almak, çek senet tahsilatı yapmak, silahla ve bıçakla yaralama, gasp, tehdit, sahte kimlik kullanma" suçlarından yargılanacak. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 11:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haydar akkaya IP: 88.232.120.xxx Tarih : 19.03.2008 21:59:44

yazık ya.. yargı sonucunu beklemeden bu kadar insanın suclu ilan edilmemesi lazım.32 is adamını dün mu tehdit etti bu adamlar.polis neden ilk 5 inde 10 unda yakalamadı bu insanları?10 günde bir isadmımı tehdit eti bu insanlar.linc den baska bisey degil bu yazık..