6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Karakuş, itfaiye birliği başkanı oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, Türkiye İtfaiyeler Genel Birliği Başkanlığına “Oy Birliği” ile seçildi.

Türkiye İtfaiyeler Birliği, Türkiye'deki İtfaiye teşkilatları arasında dayanışmayı ve bilgi alış verişini sağlamak amacıyla 1998 yılında İstanbul'da kuruldu.

Birliğin 15 Kasım 2008 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı binasında düzenlenen 6.Olağan Kongresinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş oybirliği ile birliğin 3.dönem Başkanlığına seçildi.

İTFAİYECİLER 1.SINIF HİZMET MENSUBU OLMALI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, yaptığı açıklamada, “Ülkemizde hizmet vermekte olan İtfaiye Teşkilatlarımız arasında dayanışmayı, bilgi ve deneyim alış verişini sağlamak, sorunların çözümünde ortak bakış açısı yaratmak ve teşkilatlarımızın Avrupa standartlarına ulaştırılması için kurulan birliğimizin fonksiyonu çok önemlidir. Avrupa Birliği ve Balkan ülkelerindeki teşkilatlarla sürdürülen işbirliği çalışmaları ile ülkemizdeki teşkilatların gelişmesi, çağdaş standlara ve imkanlara kavuşmalarını hedefliyoruz. Hepsinden önemlisi Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de itfaiye teşkilatı mensuplarını da 1. Sınıf hizmet mensubu kategorisine alınması için büyük bir gayret içerisindeyiz” dedi.

BAŞKANLARIN VİZYONU İTFAİYE İÇİN ŞANS

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ülkemizdeki teşkilatlara örnek teşkil eden çalışmalarından örnekler veren Mustafa Karakuş, “İtfaiye teşkilatlarının günümüz koşullarına uygun bir yapıya sahip olabilmelerinin temel koşulu, hizmetin başında yer alan Belediye Başkanının bakış açısı ile orantılıdır. Biz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak, çağdaş bir yaklaşıma sahip bir başkanımız olduğu için son derece şanslıyız. Başkanımız Asım Güzelbey'in ilerici vizyonu sayesinde bugün Türkiye'nin en modern 2. teşkilatına sahibiz. Desteklerinden dolayı Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum, aynı zamanda diğer başkanlarımızın da Güzelbey'i örnek almaları temennilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Seçim sonunda tebrikleri kabul eden Karakuş, teşkilatın sorunlarının çözümünde el birliği ile çalışacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?