6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Karamsarlığa kapılmayın'

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti iktidarı süresince Türkiye'de çok önemli projelere imza atıldığını belirterek, "Karamsarlığa kapılmayın" dedi.


Şimşek, Gaziantep'teki temasları kapsamında AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Şimşek, Türkiye'nin en önemli problemlerinden birisinin istihdam olduğunu belirtti. İstihdam konusunda bir paket hazırladıklarını kaydeden Şimşek, "Gençlerin ve kadınların istihdamında ilk yıl primleri kaldırdık. 5 yıllık bir süreyi kapsayan paket kapsamında genç ve kadın istihdamının artacağını tahmin ediyorum. Ayrıca şirketlerin daha rekabetçi olabilmesi için işveren payından 5 puanlık indirim yaptık" dedi.


Bakan Şimşek, belediyelere önemli kaynaklar aktardıklarına, bu kaynakların önümüzdeki dönemde daha da artırılacağına dikkat çekti. Bu yıl kuraklığın 36 ili etkilediğini ifade eden Şimşek, "Ürünleri yüzde 30'un üzerinde zarar gören üreticilere az da olsa destek vermeyi kararlaştırdık. Bütün zararları telafi etmek zor ama verdiğimiz desteklerle en azından üreticiler gelecek yılın tohumlarını alabilir. Üreticilerimizin borçlarını da bir yıl erteledik" diye konuştu.

Sosyal güvenlik konusunda çok önemli reformlara imza attıklarını dile getiren Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Yaptığımız reformla 18 yaşına kadar olan herkes sigorta kapsamına alındı. Bu yaş grubundaki herkes sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bu uygulama dünyanın hiçbir ülkesinde yok. İşte bu tür reformlar gelir artışının yansımaları. Kimileri, 'Gelir arttı diyorsunuz ama bize yansımıyor' diyor ya, işte bunlar bu gelir artışının yansımaları. Biz iktidarımız süresince birçok konuda nicelik olarak çok önemli işler yaptık. Türkiye'de geçen bu süre içerisinde enerjide, eğitimde, tarımda ve daha birçok sektörde çok önemli gelişmeler yaşandı. Memleketin önünü açmaya da devam ediyoruz."


GAP Bölgesi'ne ayrı bir önem verdiklerini, ülke genelinde bölgesel kalkınma projeleri şeklinde kalkınma hamlesi gerçekleştirildiğini dile getiren Şimşek, "Ne olursa olsun karamsarlığa kapılmayın. Bizim yaklaşımımız; köklü çözümlerle Türkiye'nin yoluna devam etmesi şeklindedir. Bu zor dönemde bile KEY ödemelerini yapıyoruz. KOBİ'ler için kredi sübvansesini geçen yılın iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 61 hidroelektrik santralinin temelini attık. Rüzgar ve nükleer enerjide de benzer çalışmalar yapılıyor. Bölgesel ve sektörel teşvik uygulaması çalışmalarımız devam ediyor. Ancak sorunlar yine de bitmiyor. Esnafın zor durumda olduğunu biliyorum. Faizler yüksek, faizlerin yüksek olması maliyet artışı demektir. Elektriğin yüzde 60'ını ithal girdilerle yapıyoruz. Bu girdilerin fiyatları yüzde 60-70 oranında artarken, biz elektriğe bu girdilere yapılan zamlardan daha az zam yaptık" şeklinde konuştu.


Toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu da Türkiye'de milletin yıllarca birbirine düşürüldüğünü ileri sürerek, "Ancak millet artık her şeyi biliyor. Birileri ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim amacımız gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmaktır" şeklinde konuştu.

Şehitkamil Belediye Meclis Salonu'nda yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na; Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ile Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, partililer ve davetliler katıldı.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 17:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET SAİT BİNER IP: 81.213.136.xxx Tarih : 26.07.2008 19:01:13

GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ SAYIN BAKAN MEHMET ŞİMSEK NERDEYSE HER HAFTA GAZİANTEP E GELMEKTE NE YAZIKKİ  DAHA GAZİANTEPDE DAHA MUHTARLARLA BİR TOPLANTI YAPIP DA BİR SIKINTINIZ VARMİ DİYE SORMADI...! RAHMETLİ MUSTAFA TAŞAR GİBİ OLMALARINI BEKLERİM. SAYGILARIMLA ŞEHİTKAMİL İLÇESİ SARIGÜLLÜK MAHALLE MUHTARI MEHMET SAİT BİNER