4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kardeş edebiyatlar buluşması

Türkiye, Suriye ve İran'dan edebiyatçıların katılımı ile gerçekleştirilen "1. Uluslararası Kardeş Edebiyatlar Buluşması" Gaziantep'te yapıldı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik, Çetin Emeç Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Bahjat Doughman, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Suriye ve İran'dan gelen edebiyatçılar ile Gaizantepli yazar ve şairler katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kamçı, düzenlenen etkinlikle 3 komşu ülkenin edebiyatçılarının biraraya getirildiğini belirtti. Kamçı, "Edebiyat, insanların ve toplumların kendilerini ifade etmelerini sağlar. Edebiyatla, toplumsal yaşam arasında ilişki vardır. Türkiye, Suriye ve İran, etnik kökenlerinin farklı olmasına karşın yüzyıllardır birlikte yaşamışlardır. Ülkeler arasındaki bu ilişki, komşuluk ilişkilerinin ötesindedir. Yıllardır süregelen iyi ilişkiler, son yıllarda pekişmektedir. Bu etkinlik, yıllardır birarada yaşayan ülkelerin insanlarını, kültürel açıdan daha da yakınlaştırıcaktır" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, belediyeciliğin her geçen gün değiştiğini kaydetti. Güzelbey, belediye hizmetlerinin kaldırım yapma, yol açma ve asfalt dökme işlerinden ibaret olmadığını ifade ederek, "Sanat, sözcüklere sığdırılamayacak kadar büyüktür. Sanat, bir milletin can damarlarındandır. Belediyecilik, sadece kanal ve yol açma, asfalt dökme, kaldırım yapma değildir. Önemli olan sanat, kültür ve eğitimdir. Biz de belediye olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem veriyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel ve Tamer Abuşoğlu "Günümüz Türk Şiiri", Ali Atalar "Arap, Acem ve Türk Edebiyatının Ortak Özellikleri", İran'dan gelen edebiyatçı Muhammed Piri "Günümüz İran Şiiri" ve Suriye'den gelen edebiyatçı Usama Ispır "Günümüz Suriye Şiiri" konularında katılımcılara bilgiler sundu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 18:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?