6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Karkamış'tan dönüşler başladı

Gaziantep ve bölge illerindeki akrabaları ile bayramlaşmak için Karkamış Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli ailelerin geri dönüşleri başladı.

Karkamış Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, yaptığı açıklamada, bayramlaşmak için Suriye'den Türkiye'ye toplam 5 bin 750 kişinin başvuruda bulunduğunu ve geçişlerin tamamlandığını belirtti. Karkamış Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye dönüşlerin de başladığını ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşanmadığını kaydeden Sinanoğlu, "Suriye'den Türkiye'ye geçişler, Ramazan Bayramı'nın birinci günü saat 08.15'te başladı ve ilk gün 2 bin 290 kişi Türkiye'ye giriş yaptı. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü ise başvuruda bulunan 5 bin 750 kişi de sınırdan geçti. Akrabalarının yanında 48 saat yatılı kalan Suriyelilerin dönüşleri de başladı. Geri dönüşler sağlıklı bir şekilde devam ediyor, herhangi bir olumsuzluk yok" diye konuştu.

Sinanoğlu, Ramazan Bayramı münasebetiyle Suriye'nin Carablus Kaymakamı Albay Halid El Hıdır ve heyetinin de kendilerini ziyaret ettiğini ifade ederek, "Biz de kendilerini ziyaret ederek bayramlarını kutladık. İki ülke arasındaki akrabaların kucaklaşmasına tanıklık ediyor ve ülke halkı olarak gereken her türlü misafirperverliği göstermeye gayret ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 13:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?