4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kasa hırsızlarına 'Darbeli Matkap'

Gaziantep, Kilis, Erzincan, Hatay, Düzce ve Şanlıurfa illerinde düzenlenen ve 110 polisin katıldığı 'Darbeli Matkap' operasyonunda, kasa ve ATM soygunları yaptıkları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kasa ve ATM hırsızlığı olaylarının önüne geçmek için 'Darbeli Matkap' operasyonu gerçekleştirdi.

Yapılan operasyonla daha önceden belirlenen 15 ayrı noktaya 110 polisin katılımıyla baskın düzenlendi. Baskınlar neticesinde, olaylarla ilgileri oldukları belirlenen 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fikret D., Hüseyin K., M. Galip K., Ceyhan C., Ramazan Y., Murat B., Medeni A., Metin G., Ahmet Y., Sinan B., Mehmet Ö., Mehmet S., Halit Ş., Mehmet A. ve Mustafa C.'nin daha önceden hırsızlıktan sabıkalı oldukları bildirildi. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet av tüfeği, sallama tabir edilen bıçak, tırtırlı özel yapım kasa açmada kullanılan teller, eğe, mengene, çelik kasa açma anahtarları, çeşitli şarjlı ve normal tornavidalar, pense, kargaburun, piknik tüpü, oksijen tüpleri, demir kesme makasları, dürbün, levye, jeneratör, testereler, balyoz, kasa açmada kullanılan T şeklinde özel aparat, demir bükme borusu, kasa göbeğini açan kilit, çeşitli matkap ve spiraller, boş çelik kasalar, sahte sürücü belgesi, motosiklet ruhsatı ve 5 adet araç ele geçirildi. 

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, "Asayiş Şube Müdürlüğümüzün 3 ay süren çalışmaları neticesinde il merkezinde ve çeşitli illerde kasa hırsızlığı olayı gerçekleştiren ve organize bir şekilde grup oluşturarak kasa hırsızlığı yapan 15 kişi yakalandı. 110 polisimizin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon neticesinde kasa hırsızlığında kullanılan bütün aletler ele geçirilmiştir. Bu hırsızların bol miktarda çek senet ve bol miktarda ziynet eşyası çaldıkları tespit edilmiştir" dedi. 

Olayla ilgili gözaltına alınan şahısların, Gaziantep'te 6, Hatay'da 1, Şanlıurfa'da 2, Kilis'te 2, Erzincan ve Düzce'de 1 kasa hırsızlığı gerçekleştirdikleri açıklandı. Şahıslar Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 15:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?