5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Kasa üreticisinden 'bubi tuzaklı' kasa

Gaziantepli 77 yaşındaki kasa ustası Mustafa Kıratlı, Türkiye'de hırsızlığın artması üzerine kasa hırsızlığını önlemek amacıyla yaptığı silahlı kasaya yoğun talep olmasına karşılık, bürokratik sorunlar nedeniyle satış yapamadığını söyledi.

Mustafa Kıratlı, 55 yıldır kasa imalatıyla uğraştığını, binlerce kasa ürettiğini ve Gaziantep'teki en eski kasa ustası olduğunu ifade ederek, ''Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan almış olduğum 3 ayrı patentim var. Yıllardır bu mesleğin içerisinde çalışıyorum. Günün şartlarına göre birbirinden ilginç kasa yaptım. Sadece Gaziantep ve çevre illerden değil, yurt dışından da birçok müşterim var. Son olarak da Türkiye'de hırsızlığın artması üzerine, kasa hırsızlığını önlemek amacıyla silahlı kasa yapmaya karar verdim. Kasa içerisine yerleştirdiğim silah, kasanın sahibi tarafından kurularak kapatılıyor. Hiç kimsenin bulamayacağı çok gizli bir yere yerleştirdiğimiz düğmeyle sistem açılıp kapatılıyor. Silahlı kasaya talep çok ama bürokratik sorunlar nedeniyle satış yapamıyorum'' dedi.

Silahlı kasa imalatını da yıllardır yaptığını, ancak silahlı kasa isteyen müşterilerin mutlaka ruhsat almak zorunda olduklarını kaydeden Kıratlı, "Silahlı kasa, diğer kasalardan çok daha farklı ve tehlikeli. Bizim bunu yapmaktaki amacımız kasa hırsızlığını önlemek, hırsızı öldürmek değil. Silahlı kasa alan müşterimiz kasanın görünen bir yerine silahlı olduğunu gösterir bir işaret veya yazı koymak zorunda. Aksi halde kasayı açmaya çalışan hırsız, silahın ateş alması sonucu ölebilir ve bu da hem kasa sahibini hem de imalatçı olarak bizi sorumlu tutar. Biz böyle olayların olmamasını ve hiç kimsenin zarar görmemesini istiyoruz. Bu kasayı yapmaktaki tek amacımız hırsızlığın olmasını önlemektir" diye konuştu.

Kıratlı, piyasaya sürülen birçok kasanın da tam güvenli olmadığını ve kolaylıkla açılabildiğini, ülkede hırsızlığın artması nedeniyle hırsızların da uzmanlaştığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 10:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?