6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Kasiyerlik' kursu açılacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, İş-Kur destekli olarak, GTO, Milli Eğitim Bakanlığı ve GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile istihdam hedefli “Kasiyerlik” konulu Mesleki Eğitim Programı'nın 2008 Ağustos ayı başında başlatılacağını bildirdi.

Ölçal, yaptığı yazılı açıklamada, eğitime 18-29 yaş grubundaki lise mezunu bay veya bayanların katılabileceğini, katılımcıların İş-Kur'a kayıt yaptırarak GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'nin 215 06 25 numaralı telefonuna bilgi vermeleri gerektiğini belirtti. Ölçal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Günde 8 saat, haftada 5 gün olarak toplam 35 fiili günde tamamlanacak Kasiyerlik Eğitimi'ni başarı ile tamamlayan kursiyerler, ilimizde faaliyet gösteren marketlerde 8 günlük staj sonrasında SSK'lı olarak işe yerleştirilecektir. 20'şer kişilik 2 grup halinde toplam 40 kişi için uygulanacak bu eğitim programı, Gaziantep Ticaret Odası MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Eğitim süresince katılımcılara İş-Kur tarafından 12 YTL, merkez tarafından da ulaşım ve öğle yemek bedeli olarak 7 YTL. yevmiye ödenecektir. Bu ödemeler ay sonlarında her katılımcıya toplu olarak yapılacaktır. Yani, her katılımcıya 35 günlük eğitim süresi boyunca toplam 665 YTL ödeme yapılacak ve başarılı kursiyerler sektör işletmelerinde işe yerleştirilecektir.”

Ölçal, bu kapsamda İş-Kur'da kayıtlı işsizler için eğitim ve istihdam projelerinin, kentin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni konularda da devam edeceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 12:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadriye köksal IP: 78.160.237.xxx Tarih : 26.06.2010 12:27:13

merhabalar ben kadriye samsundan görüşüyorum kasiyerlik kursu için nasıl bilgi alabilirirm samsun da böyle bir kurs yok gerekirse antep e gideceğim bilgi alabilceğim bir ulaşım adresi alabilirmiyim