5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Kasiyerlik ve satış elemanı eğitimi

Gaziantep Ticaret Odası (GATO), İŞ-KUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı işbirliğiyle yürütülecek Dünya Bankası destekli "Özelleştirme ve Sosyal Destek Projesi" kapsamındaki "Kasiyerlik ve Satış Elemanı Eğitimi" için başvurular başladı. 

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, marketlerde kasiyer ve satış elemanı olarak çalışacak kişilerin eğitimine yönelik uygulanacak olan programa en az lise mezunu ve 18-30 yaş gurubunda bay-bayan işsizlerin katılabileceğini belirtti. 

Erkek adayların askerliğini yapmış olmalarının tercih sebebi olacağını ve temel iletişim becerilerine sahip kursiyerlerin programını günde 5 saat, haftada 6 gün ve 60 fiili günde tamamlayacağını ifade eden Ölçal, "Eğitim programının son 80 saatlik bölümü, kursiyerlerin istihdamının sağlanacağı marketlerde 'İşe Adaptasyon Eğitimi' şeklinde staj yaparak tamamlanacak. Eğitim projesinin amacı; eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerin sektör işletmelerinde istihdam edilmelerinin sağlanmasıdır. Projenin hazırlama aşamasında sektör işletmeleri ile yapılan görüşmelerde, başarılı kursiyerlerimizin istihdamı konusunda güvence alınmıştır. Mülakat sonucu kursumuza katılan ve başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize iş garantisi imkanı sağlanmaktadır" dedi. 

Öçel, GTO, MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve 2.5 ayda tamamlanacak eğitim süresince her kursiyere yol, yemek ve yevmiye olarak günlük 15.21 YTL net ücret ödeneceğini ayrıca grup kaza sigortası yaptırılacağını vurguladı. Ölçal, "Proje 20 kişilik bir grubun eğitimi şeklinde planlanmıştır. Eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere; GTO, İŞ-KUR, MEB, MEKSA onaylı belge verilecektir. Eğitime katılmak isteyen ve yukarıdaki şartları taşıyan kursiyer adaylarının diploma ve kimlik fotokopileri ile 22.12.2006 tarihine kadar İŞ-KUR Gaziantep İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Kursiyer seçimine yönelik mülakat tarihi daha sonra İŞ-KUR tarafından mektupla kendilerine bildirilecektir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 18:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?