6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Katatersiz kalp anjiyosu tanıtıldı

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde halka açık konferanslar kapsamında Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ali Cüce tarafından "katetersiz kalp anjiyosu" konusu anlatıldı.

Sigara, hipertansiyon, diabet, genetik faktörler, kolesterol yüksekliği, obezite ve stres gibi risk faktörlerinin etkili olduğu koroner arter hastalığının, gelişmiş ülkelerde en sık ölüm nedeni olduğunu belirten Dr. Cüce, dolayısıyla tanı ve tedavisinin çok önemli olduğunu söyledi. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde kalp anjiyosu gerçekleştirildiğini ifade eden Dr. Cüce, ''Katetersiz kalp anjiyosu, çok kesitli spiral BT cihazı ile koldaki toplar damardan ilaç verilerek yapılan bir işlemdir. 35 yaş üstü,
ailesinde koroner kalp hastalığı olanlar, yüksek kolesterolü olanlar, yüksek tansiyon hastaları, şeker hastalığı olanlar, kilo fazlası ve obez olanlar, stres altındaki kişiler, by-pass ve stent hastaları katetersiz kalp anjiyosu yaptırabilir. Kateterli anjiyo göre ciddi darlıkları göstermede yüzde 90 doğruluk vardır. Yan etkisi yok, hastanede takip gerektirmiyor. Doğuştan koroner anomalilerini daha iyi gösterir. Kalp yapısı, duvarları, ana damar-kapakları ve kalp çevresindeki yapılar hakkında bilgi verir.
Ağrısız, kansız, kısa süreli ve hasta için oldukça konforlu bir işlemdir'' dedi.

Dr. Cüce konferansta sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?