4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Katile ulaşmak için 632 ikiz incelendi

Muayenehanesinde öldürülen 54 yaşındaki diş hekimi İsmail Hakkı Dilsizoğlu’nun katil zanlıları, ilginç bir yöntemle yakalandı. Bir tanığın verdiği "Doktor bey bir kadın hastasının erkek arkadaşlarıyla kavga etti. Bu kadın hastanın ikiz ablaları vardı" bilgisi üzerine polis, Gaziantep’teki 632 ikizi inceleyerek zanlılara ulaştı.

GAZİANTEP’te 3 çocuk babası diş hekimi İsmail Hakkı Dilsizoğlu, 10 Şubat’ta işyerinde bıçaklanarak öldürüldü. Binadaki işyerlerinden birinde çalışan bir kadın tanık, polise "Doktor bey, bir kadın hastasının erkek arkadaşları ile kavga etti, adamlar tehdit edip ayrıldılar. Kadın hastanın ikiz ablaları vardı" bilgisini verdi.

Bunun üzerine Gaziantep’teki ikizlerin nüfus kayıtlarını çıkaran polis, 632 ikiz içinden kadın olan 45’ini tespit etti. Yaş gruplarına göre de yapılan eleme sonrası 45-50 yaş grubundaki 10 ikiz incelemeye tabi tutuldu. Araştırma sonucu soyadları açıklanmayan her ikisi de evli 45 yaşındaki Güldane ve Dursun adlı ikizlerle, bu ikizlerin kardeşi 32 yaşındaki Nevin Yakar’a ulaşıldı. Hasta defter kayıtlarının incelenmesi sonucu hem ikiz ablaların, hem de Nevin’in öldürülen diş hekiminin hastaları olduğu belirlendi. Sorguya alınan Nevin Yakar şunları söyledi: 

"DOKTOR BANA İLTİFATLAR EDİYORDU"

"Diş tedavisi için gittiğimde doktor bana iltifatlar ediyordu. Ben de bunu birlikte olduğum H.Y.’ye söyledim. H.Y. bana ’Sen git, biz de gelelim. Kapıyı kapattırma, konuşur, biz gereğini yaparız’ dedi. Cumartesi günü doktorun yanına gittim. Sekreteri yoktu. H.Y., 27 yaşındaki M.S. ve soyadını bilmediğim A. isimli arkadaşlarıyla içeri girdi. Beni gönderdiler. Bir saat sonra aradığımda H.Y. ’Artık seni aramayacak’ dedi. Ertesi gün de doktorun öldürüldüğünü öğrendim. H.Y.’yi aradım ama bana, ’Gereği yapılmıştır’ yanıtını verdi. Daha sonra da polise ifade için çağrılırsam muayenehaneye gittiğimi söylemememi tembih etti."

Kadının bu ifadesi üzerine H.Y. ile M.S. de yakalanıp gözaltına alındı. 3 zanlıdan 2’si tutuklandı, Nevin Yakar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. A. adlı kişinin de soyadının belirlenip yakalanmasına çalışılıyor.
DHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 07:45:34
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 07:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?