4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kayıp Eşek'e 3 bin 500 YTL!

Gaziantep Belediyesi tarafından  yıl önce oynanan "Dans Eden Eşek" oyunundi 'eşek' sorun oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Dans Eden Eşek" oyununda oyuncu kadrosunun 6 kişiyken 7 kişi gösterilerek fazla para ödendiği iddiasıyla belediyeye Sayıştay tarafından 3 bin 500 YTL'lik zimmet çıkarılmasıyla ilgili olarak, "Sonuçta eşeğin oyuncu olduğunu kabul ettirdik, ama Sayıştay denetçisi yine de zimmet çıkardı" dedi.

Güzelbey, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından 1 yıl önce sahnelenen "Dans Eden Eşek" adlı oyunda Sayıştay'dan gelen denetçinin, oyuncu kadrosunun 6 kişiyken 7 kişi gösterilerek fazla para ödendiği iddiasıyla belediyeye zimmet çıkardığını belirtti.

Ancak oyunda 7 kişinin oynadığını ifade eden Güzelbey, oyunda eşeği canlandıran oyuncunun adının afişe yazılmaması sonucu bu durumun ortaya çıktığını söyledi.

Güzelbey, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Oyunun adı Dans Eden Eşek ve oyunda eşeği bir oyuncu canlandırıyor. Oyunda dans eden eşek kayboluyor. Neticede oyunda bir eşeği oynatmak mümkün değil. Oynatsak bile bizi dinlemez. Kaybol desek kaybolmaz.
Oyunda eşeği, eşek kostümü giyen bir oyuncu canlandırmıştır. Sonuçta eşeğin oyuncu olduğunu kabul ettirdik, ama Sayıştay denetçisi yine de zimmet çıkardı."

Güzelbey, belediye olarak eğitime, kültüre, sağlığa ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Tiyatro kültürü de Gaziantep için çok önemlidir. Belediye olarak şehir tiyatrosu kurduk. Önce oyunları eğittik ve ihale yoluyla tiyatro gösterileri yapmaya başladılar. Sahnelenen oyunlardan biri büyükler için biri de çocuklar içindi. Çocuklar için olan oyunun adı 'Dans eden Eşek'ti. Bu oyunu ücretsiz olarak okullardan çocukları da getirerek oynattık. Çok da beğenildi. Daha sonra bize gelen Sayıştay denetçisi bu oyunların oynanıp oynanmadığını sordu. Oynanan oyunların bilet koçanlarını görmek istedi. Ama biz bu oyunları ücretsiz oynatıyoruz. Sonra bu oyunların kaç kişiyle oynandığını sordu. İncelemelerinde 'Dans Eden Eşek' oyununda 7 oyuncu gösterildiğini ancak afişte 6 kişinin isminin geçtiğini ve bir kişilik fazla para ödenmiş olduğunu söyledi.Sonra yapılan araştırmayla eşeği oynayan oyuncunun isinin afişe
yazılmadığı öğrenildi. Fakat Sayıştay denetçisi belediyeye 3 bin 500 YTL zimmet çıkardı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 18:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?