6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Kayıt dışı' denetlenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından, kayıt dışı istihdamın önlenmesi amacıyla Gaziantep'te rehberlik ve denetleme faaliyetleri yapılacak.


Edinilen bilgiye göre, özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve Küsget'te SGK müfettişleri tarafından işyerleri denetlenecek ve kayıt dışı işçi istihdam eden firmalar belirlenecek. Ayrıca, sosyal güvenlik borcu bulunanların bu borçları yeniden yapılandırılacak. Buna göre işverenler açısından; sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı borçları, Bağ-Kur’a tabi sigortalıların 31.03.2008 tarihine kadar olan prim ve sosyal güvenlik destek primi borçları yeniden yapılandırılabilecek.


Bu kapsamda, 28 Temmuz 2008 tarihine kadar SGK’ya başvuran işyerleri; borçların peşin ödenmesi durumunda gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 85’i, 12 aya kadar taksitlendirmelerde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 55’i, 12 aya kadar taksitlendirmelerde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 35’i terkin edilecek.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?