6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kayıt işlemleri başladı

Gaziantep’in Nizip ilçesinde açık ilköğretim okulları, açık lise ve mesleki açık öğretim lisesi için kayıt yenileme işlemlerinin başladığı bildirildi.


Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Müdürü Suna Sertpolat, açık ilköğretim okulu kayıt yenileme işlemlerinin başladığını belirterek, “Sistemde bize daha önce kayıt yaptıran öğrenciler merkezimize gelerek kayıtların yenileyebilirler. İlköğretim okulu kayıt yenileme 29 Ağustos tarihine kadar devam edecektir” dedi.


Sertpolat, açık lise, mesleki açık öğretim lisesi yeni kayıtların da başladığını söyledi. Sertpolat, “Lise terk ve ilköğretim mezunu olup ilk defa açık liseye kayıt yaptırma isteyen öğrenciler de 29 Ağustos tarihine kadar merkezimize başvurarak kayıt yaptırabilirler. Genel lise mezunu olup 2. diploma almak isteyen öğrencilerimize de meslek liselerine kayıt yaptırabiliyoruz. Çocuk gelişimi, giyim bölümü İmam Hatip Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi elektrik elektronik bölümlerinin yüz yüze eğitimleri de yine Nizip'teki okullarımızda yapılacaktır” diye konuştu.


Üniversitelerin güzel sanatlar bölümüne girmek isteyen öğrencilere yönelik resim kursunun açılmasını planladıklarını ifade eden Sertpolat, resim kursuna katılmak isteyen kişilerin, öğrenim durum belgesi ve kimlik fotokopisi ile merkezlerine başvurmaları gerektiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?