6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kaymakamdan seracılık atağı

Gaziantep'in Araban ilçesinde Kaymakam İbrahim Halil Şivgan'ın teşviki ile ilk defa sera uygulaması yapıldı.

Kaymakam İbrahim Halil Şivgan'ın talebi üzerine İl Özel İdaresi tarafından 3 bin YTL harcanarak Kaymakamlık lojmanı bahçesinde 105 metrekarelik alana naylon tünel damlama sulama sistemli sera oluşturuldu.

Seracılık uzmanı Ziraat Mühendisi Cuma Yılmaz kontrolünde İl Özel İdare bütçesinden 3 bin YTL harcanarak oluşturulan seraya, Adana Gen Fidecilik'ten getirilen salatalık, domates ve biber tohumları dikildi.

Kaymakam Şivgan, burada ilçedeki çiftçilerin sorunlarını da dinleyerek onlarla bir süre sohbet etti. Şivgan, "Araban'da seracılığın gelişmesi için elimden ne geliyorsa yapıyorum. Araban ovasında seracılık neden şimdiye kadar yapılmamış anlamak mümkün değil. Seracılık uygulaması Araban ovasında çok geç kalmış bir uygulamadır. Çiftçilerimizin seracılığı öğrenerek karlı bir üretim yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru da, ilçede seracılığın gelişmesi için çiftçilere her türlü desteği vereceklerini kaydederek, çiftçilerin evlerinde yapacakları damlama sulama seralardan su parasını almayacağı sözünü verdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?