6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kaza yapına kıskıvrak yakalandılar

Gaziantep'te polisin "dur" ihtarına uymayarak otomobille kaçan hırsızlık zanlısı ve iki arkadaşı, ara sokaklarda bir otomobile, ardından da duvara çarpınca yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Özdemirbey Caddesi'nde seyir halinde bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 27 E 7225 plakalı otomobili, içerisinde bulunan şahısların şüpheli hareketleri üzerine durdurmak istedi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheliler, otomobille Nuripazarbaşı Mahallesi ara sokaklarında kaçmaya çalıştı. Bu sırada yolda park halindeki bir otomobile çarpan şüpheliler kaçmaya devam etti. Polisin uzun süren takibinin ardından Sedef Sokak'tan Şehit Kadir Yıldırım Sokağı'na girmek isteyen şüpheliler duvara çarparak durdu. Aracın hareket edemeyeceğini anlayan şahıslar otomobili bırakarak ara sokaklara dağıldı. Polisin sıkı takibi sonrasında kaçan Yasin S., Kamil B. ve Savaş P. ara sokaklarda havaya uyarı atışının yapıldığı kovalamaca sonucunda kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerden Savaş P.'nin hırsızlık suçundan arandığı ve 9 ayrı suçtan da sabıkasının bulunduğu tespit edildi.

Bu arada olay yerine gelen polis ekipleri, duvara çarparak duran otomobili didik didik aradı. Polis otomobilde içilirken yarım kalmış esrar maddesi buldu.

Öte yandan otomobiline çarparak kaçan zanlıları polislerle birlikte motosikletiyle kovalayan bir kişi, gözaltına alınan şahısları suçlayarak gerekli cezanın verilmesini istedi. Polis otosunda bekleyen şüphelileri görmek isteyen kızgın vatandaş, polisin müdahalesiyle uzaklaştırıldı. Olayı gören vatandaşlar ise aniden gelişen olaylar sırasında duvara çarpan otomobilden inen 3 kişinin polisin uyarı atışıyla yakalandığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?