6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kazalara karşı orta refuj yapılıyor

Şahinbey Belediyesi ilçe genelinde geniş yolları bulunan ve gerekli düzenleme yapılmayan bazı mahallelerde, sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle meydana gelen kazaları önlemek için yol engeli ve orta refüj çalışması yapıyor.

Güneş Mahallesi'nde yapımı başlayan orta refüj çalışmasını gezerek bilgiler alan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, semt sakinleri ile sohbet etti. Başkan Can, yaptığı açıklamada, “Şahinbey çarpık kentleşmenin en tipik örneklerinden birisidir. Bu ilçeyi bu hale getiren geçmiş dönem idarecilerinin kulakları çınlasın. Zannediyorum ki buradan daha çarpık bir anlayış ve şehircilik kendilerinden başka hiç kimsenin eseri olamaz. Bizler bu düzensizliği bir düzene sokmak için bölgemizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Güneş Mahallesi 77 Nolu Sokak ile 11 Nolu sokağın kesiştiği noktada orta refüj olmaması nedeni ile meydana gelen kazalar insanımızı bezdirmiş durumdaydı" dedi.

Bölgeye çözüm anlamında geldiklerini ve fizibilite çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Can, "Şimdi de bu geniş yolda orta refüj yapmak suretiyle yolu gidiş geliş haline getiriyoruz. Bu çalışmamızı ilçemiz genelinde ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde uygulayacağız. Bu bölge ayrıca dere yatağı gibi olduğu için kışın sel baskınları olmaktadır. Bu sıkıntıları da çözüme kavuşturmak için alt yapı çalışmalarını da yapıyoruz. İlçemizi sokak sokak geziyoruz, insanlarımızın ve çocuklarımızın tehlikede kalmaması için elimizden gelen çözümleri oluşturuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkımızın rahatını sağlamak içinde çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 10:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?