6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Keklik üretme istasyonu

Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Ümit, Türkiye'nin en büyük keklik üretme istasyonunun Gaziantep'te yapıldığını söyledi. 

Türkiye'deki keklik sayısının her geçen gün azaldığına dikkat çeken Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Ümit, keklik üretme istasyonlarında yetiştirilen kekliklerin doğal ortamlarına salınması ile keklik popülasyonunun artacağını belirtti. 

Ümit, ''Doğa Koruma Orman ve Çevre Müdürlüğü Türkiye'de şu ana kadar yapılmış olan en büyük keklik üretme istasyonunu Gaziantep'in Erikçe köyünde kuruyor. Erikçe köyünde yapılacak olan keklik üretme istasyonu 5 bin kekliğin yaşayabileceği bir kapasiteye sahip olacak. Yapım çalışmaları devam etmekte olan bu tesiste yetiştirilen keklikler daha sonra doğal ortamlarına bırakılacak. Yalnız burada önemli olan tedbirlerin iyi alınarak kekliklerin yırtıcı hayvanlara karşı korunmasıdır. Maalesef bölgemizdeki keklik sayısı tükenme sürecine girmiştir. Biz avcılar olarak gerçekleştirilen bu projeye tam destek veriyoruz'' dedi. 

Doğal hayatı koruma bilincinin olmaması ve kuralsız avlanma sonucu bölgede bulunan çok sayıda kuş türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu da ifade eden Ümit, ''Tarımda kullanılan zirai ilaçlar yüzünden kuş türleri her geçen gün azalıyor. Ülkemizde öncelikli olarak organik tarıma geçilmelidir. Çünkü zirai ilaçlar kuşların kısırlaşmasına neden olmaktadır. Ayrıca çevre illerden Karkamış Barajı'na gelen bohçacı olarak tabir ettiğimiz kuralsız avcılar hayvanlara eziyet eder hale gelmişlerdır. 

Bunun neticesinde de huzursuz olan kuşlar yumurtlamamakta ve üreme olamadığı için kuş nesli azalmaktadır'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:03:06
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 18:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?