6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kendi imkanlarıyla tedavi oluyor

Araban ilçesinde bir kişi, evinin ahırında depoladığı periton diyaliz solüsyon sularıyla sağlıksız ortamda kendi imkanlarıyla tedavi olmaya çalışıyor.

Eskialtıntaş Mahallesi'nde ikamet eden 27 yaşındaki 4 aylık evli böbrek hastası Emin Çimen, babasının evinin ahırını ilaç deposu olarak kullanıyor. Çimen, ahırda depoladığı periton diyaliz solüsyon ilaçlarıyla tedavi olmaya çalışıyor. Çimen, "Bir yıl önce yakalandığım böbrek hastalığı nedeniyle devletin verdiği yeşil kartımla tedavi olmak için hastane hastane dolaşıp çare aradım. Bir türlü hastalığıma bir çare bulamadım. Doktorların tavsiyesi üzerine periton diyaliz solüsyonu kullanmaya başladım" dedi.

4 ay önce evlendiğini, böbrek hastalığına yakalanmadan önce ara işlerinde amele olarak çalıştığını kaydeden Çimen, "Şimdi çalışamıyorum. Amelelik yaparak evini geçindirmek zorunda kalan babamın üç odalı evinin bir odasına yerleştim. Tek oda içerisinde günde dört kez ilacı karnımdan uygulayarak tedavi görüyorum. İlaçları hijyenik ortamda depolamam gerekirken babamın evinin bahçesinde eskimiş eşyaların bulunduğu depoda saklıyorum. Hastalıktan kurtulmak için hastane ortamında tedavi görmek ve sağlıklı yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Çimen, sağlığına kavuşarak ailesinin geçimini sağlamak istediğini ifade ederek, "Eşim Perihan (24) ile sağlıklı bir hayat yaşamak istiyorum. Araban Kaymakamlığı'nın yapacağı gıda yardımıyla geçinmeye çalışacağım. Bu yaşta yardıma muhtaç hale geldim, hastalığım daha da ilerlemeden tedavi görüp iyileşmek istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?