6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

“Kendini Kurtaran Şehir” tanıtıldı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Adil Dai'nin yönetmenliğini yaptığı Şahinbey Belediyesi tarafından hazırlatılan “Kendini Kurtaran Şehir” konulu belgeselin tanıtımı yapıldı. 

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan programa Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Reha Denemeç ve Abdulkadir Aksu ile AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Mahmut Durdu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, AK Parti Gaziantep il ve ilçe başkanları, GSO Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile sivil toplum örgütleri başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

"Bu gece bir rüyanın gerçek olduğu bir gecedir" diye sözlerine başlayan ve bir konuşma yapan Tarihçi Yazar Adil Dai, 1963 yılında TRT Gaziantep Radyosunda çalıştığı günlerde Antep harbinde, topu tüfeği olan 20 bin Fransız'a karşı 3 bin Antepli ile Antep'i nasıl savunduklarını anlattıklarını ve kendisinin de bunları kayda aldığını ve hazırlanan belgeselde bunlara yer verildiğini söyledi. Dai, Gaziantep Savaş Müzesinin oluşumuna ve Gaziantep Belgeselinin hazırlatılmasını sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'a da teşekkür etti. 

Şahinbey Belediye Başkan Ömer Can de konuşmasında, insan endeksli yerel yöneticilik yaptıklarını belirterek, “Milletimizin eğitimi, kültürü ve tarihi olmazsa olmazımızdır. Bu belgesel Türkiye'de içinden geçmiş olduğumuz bu dönemde kardeşi kardeşe çarptırmak istenirken, birlik, beraberliğimizi vurgulamak ve Çanakkale ruhu ile Antep ruhunu bu milletin evlatlarına canlı canlı yaşatmak olmuştur. Çünkü biz bu milleti Türküyle, Kürdüyle, alevisiyle, sünnisiyle, zengini fakiri ile köylüsüyle şehirlisiyle zor şartlarda tek yumruk halinde olarak kurtarmış ve dünyaya göstermişizdir. Hazırlattığımız bu belgesel geçmişimizi gelecek nesillere doğru bir şekilde anlatmak için bir kültür hizmeti olarak hazırlatılmıştır” dedi.
Kendini Kurtaran Şehir isimli belgeselin izletilmesi sonunda Belgeselin Yönetmen ve Senaristliğini yapan Adil Dai'ye ve Gaziantep Savaş Müzesinin yerini belediyeye hibe eden Hüseyin Nakıpoğlu'na plaket verilirken, Devlet Bakanı Cemil Çicek, Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Reha Dönemeç ile Abdulkadir Aksu'ya günün anısına hediyeler ve tüm katılımcılara da hazırlatılan belgeselin DVD ve CD'si dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?