6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kendisine tecavüz eden kocasını öldürdü

Gaziantep'te  geçen ay bıçaklanarak öldürülen 34 yaşındaki eski Hizbullahçı Hüseyin Yılmaz’ın katil zanlısı, 29 yaşındaki eşi Aysel Yılmaz çıktı.


Yılmaz’ın ayağındaki çorabın birinin ters giydirildiğini, vücudundaki bıçak iziyle, gömleğindeki kesiğin farklı ölçülerde olması üzerine şüphelenilen Aysel Yılmaz, sorgusunda suçunu itiraf edip, eşini kendisiyle zorla ilişkiye girdiği için öldürdüğü söyledi.

20 Haziran’da Şirinevler Mahallesi’ndeki evinin önünde kalbinden tek bıçak darbesiyle öldürülen, 2000’de Hizbullah üyesi olduğu iddiasıyla bir süre cezaevinde yatan marketçi Hüseyin Yılmaz’ın katilini araştıran polis, bir yandan olayın bir örgüt infazı olup olmadığını araştırırken; diğer yandan da cinayetle ilgili ipuçlarını dikkatli bir şekilde değerlendirdi. Değerlendirme sonucu, Hüseyin Yılmaz’ın bıçak darbesini aldığı bölgeye girişteki gömleğinin yırtığının sonradan kesildiği, kalbe giriş yerindeki bıçak iziyle, gömlekteki yırtığın aynı olmadığı anlaşıldı. Ayaklarındaki çoraplardan birinin de ters giydirildiğini gören polis, öldürülen kişinin 13 yıllık eşi Aysel Yılmaz’ı gözaltına aldı.

“Eşim beyaz bir arabayla iki kişiyle birlikte gitti. Sonra öldürüp kapının önüne atmışlar. Komşular kapıyı çaldı ve ‘Kocanı öldürmüşler’ dediler” diyen; ancak eşiyle aralarında sorun bulunan ve aynı odayı paylaşmadığı belirlenen 3 çocuk annesi Aysel Yılmaz sorguya alındı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Aysel Yılmaz, eşini kendisiyle zorla ilişkiye girdiği için öldürdüğünü ileri sürerek, “Adet dönemim yeni bitmişti. Benimle sevişmek istedi. Kabul etmedim. Zorla benimle birlikte oldu. Daha önce de aynı şeyi birçok kez yapmış, bana şiddet uygulamıştı. Yatağının başına gittim. Uyuyordu. Mutfaktan bıçağı aldım. Yaklaşık yarım saat başucunda öldürüp öldürmemek konusunda tereddütle bekledim. Uyurken tek bıçak darbesiyle yaralayıp dışarı çıktım. Arkamdan gelip kapıyı açmaya çalıştı. Kapıyı çekerek buna izin vermedim. Bir süre sonra ses kesildi. İçeri girdiğimde yere yığılmıştı. Bu sırada çıplaktı. Gömleğini giydirip, giyinik halde bıçaklandığı izlenimi uyandırmak için vücudundaki bıçak darbesine denk gelecek şekilde kıyafetinde delik açtım. Cesedi kapının önüne sürükledim. Bir süre sonra komşularım ‘Kocan öldürülmüş’ diye beni uyardı” dedi.

Aysel Yılmaz, sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 14:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?