6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kene kulaklara küpe oldu

Gaziantep'te 1.5 YTL'ye satılan kene biçimli küpeleri görenler önce şaşırıyor sonra beğenip alıyorlar

Türkiye'de son yıllarda artan ve onlarca insanın ölümüne neden olan kene, tasarımcılara ilham kaynağı oldu.Gaziantep’te bir takı mağazasının ürettiği kene şeklindeki küpelere, özellikle genç kızların ilgi gösterdiği belirtildi.


Merkez Şahinbey İlçesi Çukur Mahallesi Hakim Mehmet Uygun Caddesi’nde faaliyet gösteren Moda Takı Dünyası’nın camekanındaki ‘Kene küpe çeşitleri gelmiştir’ yazısı, görenlerin dikkatini çekti. Kenenin aksesuvara dönüştüğünü öğrenen vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. Çoğu insanın hala bilmediği keneye dikkat çekmek için ‘İnsanların kulağına küpe’ olması amacıyla üretici firma olarak kene küpesi ürettiklerini belirten mağaza sahibi 40 yaşındaki Ahmet Aslan, “İnsanlar ilk duyduklarında şaşırıyor. Ancak, renk renk kene küpelerini gördüklerinde beğenip alıyorlar” dedi.


İstanbul’da üretilen ve çifti 1 YTL 50 Ykr’den satılan kene küpelerine özellikle genç kızların büyük ilgi gösterdiğini belirten Aslan, “Kene ülkemizde henüz pek bilinmiyor. Halkımızın keneyi daha iyi tanıması için uygun fiyata kar etmeden satış yapıyoruz. Kene küpelerine ilgi beklediğimizden daha fazla” diye konuştu. (dha)

Radikal
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?