4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kent dev bayraklarla donatılıyor

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, Türk bayrağını ilçenin 16 yüksek tepesinde dalgalandıracak.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, Perilikaya Ezo gelin Parkı, Burç Yolu Çamlık Tepesi, Aydınbaba Mahallesi, Türktepe Mahallesi, Gaffur Baba Tepesi, Kilis Yolu Şahinbey Anıtı, Şehitler Parkı olmak üzere yedi tepeye dikilen dev Türk Bayrağı'nın 10 metre eninde, 15 metre genişliğinde 150 metre kare büyüklüğünde ve 45 metre yüksekliğinde olduğunu belirtti.

Can, bayrağın sekizincisinin de Amerikan Hastanesi bahçesine dikileceğini kaydetti. "Gönlümüzde taşıdığımız bayrağımızı ilçemizin 16
tepesinde dalgalandıracağız" diyen Başkan Can, bayrağın gece karanlıkta da iyi bir şekilde görülmesini sağlamak için gerekli aydınlatma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

Can, "Diktiğimiz bayrağımızın gece görünüşü çok daha muazzam oluyor. Bu vatan, bu bayrak uğruna bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda binlerce şehit verdi. Bu ülkede huzur içinde, birlik beraberlik içinde yaşıyorsak ecdadımızın sayesindedir. Ecdadımıza sahip çıkarak, bıraktığı en önemli değeri, en üst noktalarda dalgalandıracağız. Ecdadımızı şükranla, minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Can, rüzgara göre 360 derece dönme özelliğine sahip, hava şartlarından etkilenmeyen 150 metrekarelik bayrağın, özel paraşüt bezinden yaptırıldığını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 11:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.ali canalici IP: 88.64.147.xxx Tarih : 10.08.2007 01:44:44
Gaziantep´éde bu yakisir zaten.Adi üstünde Gaziantep.