6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kent konseyi genel kurulu toplandı

Gaziantep Kent Konseyi, yeni dönemin ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan genel kurula Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve kent konseyi üyeleri katıldı. Genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediyenin 2007 yılında yaptığı hizmetleri anlatarak, 2008’de yapacakları hizmetler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Güzelbey, çalışmalarla ilgili kent konseyi üyelerinin eleştiri ve önerilerini dinlemek istediğini söyledi. Kendileri için sivil inisiyatifin önemli olduğuna değinen Güzelbey, sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak akılla şehri yönetmeye çalıştıklarını belirtti.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise kent konseyinin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek, Gaziantep'te işlerin daha çabuk yürütülmesi için 13 komisyon ve 2 meclis oluşturduklarını kaydetti.

İmar, eğitim, kültür, sanat, sağlık, çevre, esnaf, spor, afet ve kriz, sanayi ve ticaret, engelliler, tüketici hakları, alt yapı ve ulaşım olarak kent konseyi içinde görevlendirme yaptıklarını ve komisyonlar oluşturduklarını ifade eden Binici, bir de kadın ve gençlik meclisi oluşturacaklarını dile getirdi. Bu kapsamda üyelerin ve ilgili vatandaşların kent konseyinin çalışmalarını takip edebilmeleri için bir de web sitesi oluşturduklarını kaydeden Binici, vatandaşların bu site üzerinden çalışmaları inceleyerek kendilerine görüşlerini bildirmeleri ricasında bulundu.

Binici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz günlerde Vali Süleyman Kamçı, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı Gaziantep'in tarihi, turizmi ve kültürü konulu bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda TURSAB bölge toplantısının Gaziantep'te yapılması görevini ve GAP turizm yatırım bölgesi kapsamında Gaziantep için bölgesel turizm teşvikinin alınması görevlerini Devlet Bakanı Mehmet Şimşek üstlendi. Gaziantep için hazırlanan tanıtım CD'lerinin tek bir kurumda toplanması görevini Vali Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşanan hemşire ihtiyacının giderilmesi görevini ise milletvekili Mehmet Sarı'nın üstlendi, lise mezunlarına turizm eğitimi verilmesi böylece istihdam sağlanması görevini GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Antepfıstığı Tanıtım Grubu çalışmalarına Gaziantep'in aktif katılımının sağlanması görevini ise milletvekili Özlem Müftüoğlu üstlendi."

Genel kurulda Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi (EKOSEP) hakkında da kent konseyi üyelerine Koordinatör Filiz Hösükoğlu tarafından bilgi verildi.

Gaziantep Kent Konseyi çalışma ve uygulama yönergesinin görüşülmesi ve kurul tarafından onaylanması ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?