6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kent konseyi toplantı

Gaziantep Kent Konseyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Gaziantep Kent Konseyi Toplantısı'na Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. Belediye olarak Gaziantep'e hizmet etmeye devam ettiklerini ve raylı sistemin bir yıl içerisinde bitirilmeye çalışılacağını söyleyen Güzelbey, ''Raylı sistemin temelini atmış bulunuyoruz. Resmi temel atma törenini de 12 Aralık'ta gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Gaziantep'te hayata geçireceğimiz bu proje, Türkiye'de belediye imkanları ile yapılan ilk raylı sistem olacaktır. Raylı sistem tren istasyonundan başlayacak, stadyum önü, Hükümet Konağı, Kırkayak Parkı, Kavaklık mahallesi, Öğretmenevleri mahallesi, Fidanlık mahallesi, Binevler mahallesi, üniversite yurtları, üniversite hastanesi ve üniversite kampüsü güzergahında devam edecek, Burç kavşağında son bulacaktır. Güzergahları mümkün olduğunca insan yoğunluğunun olduğu yerlerden oluşturmaya çalıştık. Biz raylı sistemi büyük bir hızla tamamlayıp 1 yıl içerisinde Gazianteplilerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Belediye imkanları ile raylı sistem yapılması bazı kesimleri rahatsız etmektedir. Bunun sonucunda da iftiralar ve bir takım rüşvet iddiaları ile Gaziantep olumsuz bir şekilde gündeme getirilmek istenmektedir. Yapılanların tamamı bu şehir içindir. Buradan sağlanan kaynaklar yine bu şehre harcanacaktır. Ancak bazı insanlar bundan önce yapılmış olan projelerin 465 milyon dolar olması ve bu projenin ise tam tersine 40 milyon dolar olması sebebiyle rahatsız olmaktadır. Biz bunları anlayışla karşılıyoruz. Kimseyle kavga etmek niyetinde değiliz. Bu tür engellemeler bizim çalışmalarımızı hiçbir zaman engelleyemeyecektir'' dedi.

Gaziantep'te diğer şehirlerde olduğu gibi su sorununun olmadığını ve yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden suya zam yapmadıklarını belirten Asım Güzelbey, ''Gaziantep 5 sene öncesinde tek su kaynağından su almaktaydı. Gaziantep'e ikinci su kaynağı olan Mizmilli suyunu getirmiş bulunmaktayız. Bunun sonucu olarak başka şehirlerde yaşanan su sıkıntısı bizim şehrimizde yaşanmıyor. Su konusunda daha radikal bir karar alarak Çetintepe Barajı'nın suyunu GAP Eylem Planı'na dahil ettik. Şu anda bizim sıkıntımız su fiyatlarının içindeki enerji katkı payıdır. 5 yılda su fiyatlarında iki defa indirim yaptıysak da su maliyetleri maalesef karşılanamamaktadır. Ancak biz yaşanan ekonomik sıkıntılar ve vatandaşın alım gücünü düşünerek şuana kadar suya zam yapmadık. Zam yapmayı da düşünmüyoruz. Eğer Çetintepe Barajı devreye girerse suyun içindeki enerji maliyeti sıfıra düşmüş olacak'' diye konuştu.

Güzelbey, belediyenin elektriklerinin kesildiği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını ve belediye olarak borçlarına sadık olduklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?