4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kent Konseyinin ziyaretleri

Gaziantep Kent Konseyi heyeti, Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'yı ziyaret etti.

Genel Kurul sonrası yeni oluşumla göreve başladıktan sonra çalışmalarını aralıksız sürdüren Kent Konseyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile birlikte Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. Kent Konseyinin çok önemli olduğunu belirten Vali Süleyman Kamçı, "Vilayet olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise yeni oluşumu bazı sorumluluklar beklediğini ve Gaziantep ile ilgili meselelerde çözüme yönelik kararlarda, kent konseyinin rolünün önem taşıyacağını ifade etti.

Kent Konseyi üyeleri daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu'nu ziyaret etti. Zafer Okuducu, Zafer Çolakoğlu, Necati Binici, Ökkeş Özekşi, Hulusi Kalender, Mustafa Köroğlu, Salih Efiloğlu ve Nihat Bencan'dan oluşan heyetten çok şeyler beklediğini söyleyen Kazım Arapoğlu, özellikle kent içi trafik konusunda çözümler üretilmesini istedi. Şehir içi trafiğin çok sıkıntılar içerdiğini ve bunların mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydeden Arapoğlu "Ben bile bu sıkıntıdan şikayet ediyorsam, gerisini söylemeye gerek yok" diye konuştu.

Konsey üyeleri ise görevlerinin kentte yaşanan olumsuzlukların çözümüne katkıda bulunmak olduğunu belirttiler.
Kent Konseyi üyeleri ziyaretlerini Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'yı ziyaret ederek sürdürdü. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, konsey üyelerine çalışmalarında başarılar dilerken Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise kent konseyinden beklediklerini bulamadıklarını ifade etti. Özkarslı, "Kent konseyinin önceki toplantılarında hiçbir şey üretilmiyordu. Üretilse bile bunları tartışırken karşılıklı saygı kavramından uzak davranışlar içerisine giriliyordu. Bu nedenle konsey toplantılarına gitmekten vazgeçmiştim. Ama bu konseyde yer alan arkadaşların varlığı beni umutlandırdı. Hepsi de farklı gruplardan gelen tanınmış kişiler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 17:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?