6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kenter: Keşke bir okul kursaydım

Ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un konuğu olarak geldiği Gaziantep'te GKV Özel Okulları'na hayran kaldı. Kenter, "Keşke tiyatro kurmak yerine Ersoy’lar gibi böylesine mükemmel bir okul kursaydım" dedi.


"Ben Anadolu" adlı oyununu sahnelemek için Gaziantep'e gelen Yıldız Kenter, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket ve Celal Ersoy’un konuğu olarak GKV Özel Okulları'nı ziyaret etti. 1961 yılında da Nüket Ersoy'un daveti üzerine Gaziantep'e geldiğini belirten Kenter, "O yıllardaki Gaziantep ile bugünkü Gaziantep arasında inanılmaz büyük değişimler olmuş. Gaziantep modern ve çağdaş bir kent haline gelmiş" dedi.

Ziyareti sırasında edebiyat öğretmenleriyle de sohbet eden Kenter, "Türkçe, dünyanın en önemli dillerinden birisidir. Türkçe'yi çocuklara doğru öğretmek, yazım ve konuşma dilini mutlaka kuralları ve doğrularıyla öğretmek gerek. Ünlü Türk yazarlarının eserlerini öğrencilerinize tanıtın. Özellikle bugün aramızda bulunmayan ünlü yazarlarımız için düzenlenen anma törenlerini vesile kılarak bu yazarlarımızın eserlerini, yorumlarını, düşüncelerini öğrencilerinizle paylaşın. İnsanın kendisini tanıması zaman alıyor. İnsan kendisini tanıdığı zaman herkesi tanıyor. Tiyatro hoşgörü, sevgi, birlik ve beraberlik öğretiyor. Türk ulusu için dil, edebiyat ve tiyatro kültürümüzün devamı için en önemli unsurlar arasında" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 13:00:12
Güncelleme :15 Ocak 2008 Salı 13:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?