6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

KESK'ten siyah çelenkli eylem

Gaziantep Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri, kamu çalışanlarının ücret artışı için yapılan toplu görüşmelerde KESK'in bulunmamasını ve memura yapılan zammı protesto ederek, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Öğretmen Evi önünde toplanan KESK üyeleri, Ak Parti İl Başkanlığı binasına kadar sloganlar atarak yürüdüler. KESK üyeleri AK Parti İl Başkanlığı karşısında bir basın açıklaması yaptı. Gaziantep KESK Şubeler Platformu adına basın açıklamasını Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik yaptı. Bozgeyik, kamu emekçilerini yakından ilgilendiren toplu görüşmelerin yapıldığı ve masa başında iki konfederasyon yetkilileri dışında hiç bir kamu emekçisinin bulunmadığını belirtilerek şu görüşlere yer verdi;

"KESK'in oturmadığı bir masada insanca yaşatacak bir ücret için değil, sendika aidatlarının yükseltilmesi için pazarlık yapılıyor. Bizler bu duruma itiraz ettiğimiz için, kamu emekçilerinin iradesini hükümete teslim etmeyi reddettiğimiz için masada değil, sokakta oturmayı tercih ettik. En düşük derecedeki memura yapılan zam 103 YTL'lik ek ödemeler, bu yıl başından itibaren yaşadığımız hayat pahalılığıyla boy ölçüşememektedir. Elektriğe yüzde 44, bakliyata yüzde 42, doğalgaza yüzde 30, mazota yüzde 25 oranında zam gelirken, ortalama yüzde 8.4'lük ek ödemeler yaşadığımız reel ücret kaybının telafisi olamamaktadır. Üstelik artış taban ücrete yapılmadığı için emekliliğe yansımamaktadır. Bizler kamu emekçilerinin tamamı için ve emeklilerimiz için 350 YTL sayyanen zam yapılması talebinde ısrarcıyız."
Geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yapan KESK üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bırakarak dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?