6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

KEY ödemelerine tepki

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde bankaların yaptığı icra ile vatandaşın mağdur olduğunu ve bu yanlışın daha önce meclise verilen yasa değişikliliğine madde eklenerek geri ödemelerin yapılabileceğini söyledi.


Başkan Bülent Yılmaz, yaptığı açıklamada, vatandaşların mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililerin çalışması gerektiğini belirterek, "Türkiye genelinde KEY ödemelerini almak için bankaya giden yaklaşık 60 bin kişi büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Borçlu olduğu için bankaların koyduğu icra ile şoke olan vatandaşların planları alt üst olmuştur. Gelir giderini KEY ödemelerine endeksleyen vatandaşlar bu olay karşısında büyük bir mağduriyet yaşamıştır" dedi.


Başkan Yılmaz, bu mağduriyetin yaşanmaması için Haziran ayında bazı milletvekillerinin meclise kanun teklifinde bulunduğunu hatırlatarak, "Bazı milletvekillerimiz vatandaşlarımız mağdur olmasın diye kanun teklifinde bulundu, ancak bu geç kalınmış bir harekettir. Şu anda yasalaşmayı bekleyen bu kanun teklifine ek bir madde eklenerek mağdur olan vatandaşların paraları geri verilebilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 17:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?