6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

KEY ödemesi duyurusu

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Mevzuat Sekreteri Mehmet Köse, KEY ödemeleri konusunda insanların nereye, nasıl, ne zaman ve hangi dilekçeyle itiraz edeceklerine dair karmaşa yaşandığını belirterek, bu konuda üyelerini bilgilendirdiklerini söyledi.

Köse, yaptığı açıklamada, KEY ödemeleri konusunda yaşanan hayal kırıklığının devam ettiğini vurgulayarak, üyelerine itirazın nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verdi. Köse, şunları söyledi:

“İtiraz öncelikli olarak, 1987-1995 yılları arasında çalıştığınız kurum veya kuruluşlara durumunuza uygun olan dilekçelerle, KEY ödemelerinin açıklanma tarihinden itibaren 3 ay içerisinde yapılacaktır. Eksikliğin çalışmış olduğunuz hangi kurumdan kaynaklandığını bilmeniz mümkün değildir. Bu sebeple 1987-1995 yılları arasında çalıştığınız bütün kurumlara itiraz dilekçenizi göndermelisiniz. Çalıştığınız kurumlara başvurduğunuz halde sonuç alamadıysanız; kurumlardan 60 gün içerisinde olumlu bir cevap veya hiç cevap alamadıysanız, bu durumda yine aynı dilekçede değişiklik yaparak, başvurduğunuz kurumdan sonuç alamadığınızı belirtip SSK'ya müracaat edeceksiniz. Dilekçelere belge eklemenize gerek yoktur. Çünkü o tarihlerden kalma belgeleri bulmak mümkün değildir. Bu belgeleri saklama mecburiyetiniz de yoktur. Çalışmış olduğunuz kurumların sizin ödemeleriniz ile ilgili belgeleri saklama zorunlulukları vardır. Dolayısıyla çalıştığınız süreleri belirterek itirazınızı yaparsanız, itirazınızın gereğini yapmak ve ilgili belgeleri temin etmek, o tarihte çalıştığınız kurumun sorumluluğundadır.Bütün bunları yaptığınız halde sonuç alamadıysanız; başvuru yaptığınız yerlere itiraz dilekçelerinin kopyasını, o kurumlardan gelen cevapları, hizmet cetvelinizi ve varsa diğer belgeleri ekleyerek idare mahkemesine dava açabileceksiniz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 10:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?