6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kıbrıslı gazetecilerden valiye ziyaret

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bir gezi düzenleyen Kıbrıslı gazeteciler, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret ettiler.

Vali Kamçı, ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıslı basın mensuplarının Gaziantep'te bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Gaziantep, sanayi ve ticaret merkezi olma yanında son yıllarda turizm sektöründe yaptığı yatırımlarla da adından söz ettirmektedir. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı kültür yolu projesi ile turizm potansiyelimiz daha da artmaktadır. Mozaik Müzesi ile birlikte Gaziantep bir cazibe merkezi olacaktır" dedi.

Vali Kamçı, Gaziantep'in sanayi ve ticarette yakaladığı başarının çevre illere de örnek olduğunu ifade ederek, "Kentimizde yılda ortalama 12 ulusal ve uluslararası fuar düzenlemekteyiz. Bu fuarların düzenlendiği tarihlerde kentimizde bulunan otellerde yer bulamazsınız. Daha önce 2 olan 5 yıldızlı otel sayısı 4'e yükseldi ve daha da artacaktır" diye konuştu.

Kıbrıslı gazeteciler adına bir konuşma yapan İHA Kıbrıs Temsilcisi Mesut Günsev de, Gaziantep'te bulunmaktan ve gördükleri ilgiden dolayı memnun olduklarını kaydetti. Günsev, Gaziantep'in gelişmiş sanayi ve ticareti ile olduğu kadar modern şehir görünümü ile de büyük ilgi çektiğini bildirdi.

Ziyaret sonunda Kıbrıslı gazeteciler, Vali Süleyman Kamçı'ya bir kalem hediye ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?